3 minute de citit

Din grijă și responsabilitate pentru mediu!

Produsele de protecția plantelor sunt ambalate corespunzător pentru a proteja utilizatorul și mediul înconjurător, însă după efectuarea tratamentelor, în fermă rămâne o cantitate importantă de ambalaje din plastic, metal sau hârtie care pot fi recuperate și reciclate în anumite condiții prin programul SCAPA al AIPROM (Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România).

Din grija si responsabilitate pentru mediu!1_b

SCAPĂ GRATUIT DE AMBALAJELE DE PPP

A doua campanie SCAPA de colectare a deșeurilor de ambalaje de pesticide a debutat în luna SEPTEMBRIE. În intervalul septembrie-decembrie, fermierii și distribuitorii pot preda GRATUIT deșeurile de ambalaje provenite de la utilizarea produselor de protecția plantelor (PPP) în cele 80 de centre de colectare SCAPA din țară. Înainte să planificați o vizită în centrele de colectare SCAPA, verificați programul de campanie al acestora.

Preluarea ambalajelor este realizată de către unicul operator Ecorec Recycling S.R.L., furnizor de servicii de inspecţie, transport şi valorificare a ambalajelor, cu participarea importantă a companiilor distribuitoare, în calitate de centre de colectare.

 

CONDIȚII DE ÎNDEPLINIT

Tripla clătire este condiția legală pentru a beneficia GRATUIT de programul SCAPA al AIPROM. Pentru a scăpa gratuit de ambalajele provenite de la aplicarea tratamentelor fitosanitare, acestea vor fi triplu clătite, uscate, iar capacul se va separa de ambalaj. După efectuarea operațiunii de triplă clătire, ambalajele se găuresc în partea de jos, pentru a evita reutilizarea lor. Tripla clătire reprezintă procedura prin care sunt decontaminate ambalajele de pesticide, reducându-se astfel pericolul pentru sănătate şi mediu, conform normelor legale în vigoare.

aiprom-1_b

 aiprom-2_b

PROGRAMUL SCAPA A ÎMPLINIT 14 ANI

Campania AIPROM a ajuns în al 14-lea an de colectare a deșeurilor de ambalaje de pesticide prin programul SCAPA. Din 2008 și până în prezent, prin programul SCAPA al AIPROM a fost colectată o cantitate de aproximativ 14.000 de tone de deșeuri de ambalaje provenite de la utilizarea produselor de protecția plantelor, cheltuindu-se resurse importante pentru protejarea mediului înconjurător și recuperarea ambalajelor puse pe piață de către membrii AIPROM și companiile participante la program.

Implementarea SCAPA este organizată și susținută financiar de către companiile membre AIPROM și companiile participante la program.

 

IMPORTANT!

Dacă aveți o cantitate de deșeuri de ambalaje de pesticide mai mari de 30 mc, prin programul SCAPA se poate asigura preluarea, direct din fermă, a acestei cantități, printr-o programare inițială la TelVerde: 0800.800.211 (apel gratuit).

 Din grija si responsabilitate pentru mediu!2_b

Colectează și predă GRATUIT deșeurile de ambalaje provenite de la utilizarea produselor de protecția plantelor prin programul SCAPA al AIPROM!

un articol de

AIPROM

mai multe pe această temă www.aiprom.rc

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →