2 minute de citit

Dimitrie Muscă: “Am ajuns în situaţia în care au început să se vândă ferme”

Dimitrie Musca Agromalim 2023 Dimitrie Muscă: “Am ajuns în situaţia în care au început să se vândă ferme”

Oricât de ocupat ar fi, Dimitrie Muscă, probabil cel mai cunoscut fermier din vestul ţării, şi-a făcut şi el timp pentru a vizita Agromalim, aşa cum o face de fiecare dată, însă părea la fel de dezamăgit de actuala conjunctură în care ne aflăm.

 „Toţi politicienii, în frunte cu prim-ministrul, sunt iresponsabili. Am ajuns în situaţia în care au început să se vândă ferme. Pentru că, pe bună dreptate, îţi pui problema dacă vrei să continui în pierdere sau te opreşti. Mâine, poimâine ne vom trezi că nu mai avem agricultură. Nimeni nu pare să vadă această tragedie prin care trecem noi fermierii. Ar trebui să ieşim în stradă să cerem să ni se facă dreptate, dar din păcate nu suntem uniţi şi pe undeva ne merităm soarta. Impactul financiar este foarte mare din cauza scăderii preţurilor la cereale. Eu am pierdut 500 de lei pe tona de grâu, iar guvernanţii şi cei de la Bruxelles ne despăgubesc cu 8 euro pe tonă! E o bătaie de joc”, a răbufnit directorul general al Combinatului Agroindustrial din Curtici.

Interesul naţional trebuie să primeze!

Muscă nu contestă nevoia de a susţine Ucraina în conflictul nedrept pe care Rusia a târât-o, însă e de părere că întâi de toate ar trebui protejat interesul naţional. „Sunt de acord să-i ajutăm pe ucraineni să-şi valorifice producţia, dar nu cu preţul distrugerii propriei noastre economii. Agricultura acestei ţări suntem obligaţi să o protejăm. Atât Ciolacu, cât şi Ciucă sau Iohannis sunt nişte calamităţi pentru România, şi le pot demonstra asta cu creionul pe hârtie. Dar pe undeva e şi vina noastră, a fermierilor, că suntem dezorganizaţi şi nu suntem în stare să ne facem auzite vocile”, a ţinut să sublinieze fermierul arădean care lucrează 7.600 de hectare, având şi activitate zootehnică.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →