Descoperirea industriei miniere: avantajele și rolul tehnologiei - Revista Ferma
6 minute de citit

Descoperirea industriei miniere: avantajele și rolul tehnologiei

Primul episod oferă informații despre modul în care tehnologia, automatizarea și robotica revoluționează eficiența și siguranța în mine.

Global Trends, talk-show-ul BKT 1_b

Seregno (Italia), 22 martie 2023 – Dezvoltarea tehnologică este ceva care ne-a însoțit de-a lungul secolelor, în principal cu scopul de a influența în mod pozitiv fiecare aspect al vieții noastre. O revoluție industrială care nu s-a oprit niciodată, având ca scop îmbunătățirea calității muncii, a siguranței oamenilor și a impactului asupra mediului.

Acestea sunt conceptele de bază care au dus la primul episod din noul sezon de Global Trends: formatul BKT, care va aborda tendințele și subiectele legate de universul OTR, oferind o viziune completă prin intermediul unui conținut exclusiv și atractiv; acest lucru se va întâmpla după cifrele extraordinare ale ediției trecute: 1,5 milioane de vizualizări, 4 milioane de impresii și peste 260 de articole media publicate în 22 de țări. Dar asta nu este totul: peste 150 de articole de conținut despre primul sezon au fost publicate pe canalele de socializare ale BKT și distribuite de utilizatori din întreaga lume.

Global Trends, talk-show-ul BKT 3_b

Frik Els, Editor executiv al Mining.com 


Acest episod începe cu câteva întrebări simple: pot noile tehnologii să schimbe cu adevărat sectorul minier, să îi îmbunătățească eficiența și să aibă un impact pozitiv asupra mediului? Pot automatizarea și robotica să facă mai sigur procesul de exploatare minieră? Oaspeții excepționali din studioul BKT oferă câteva răspunsuri în primul episod: „Tehnologie, automatizare și robotică”.

Primul invitat abordează subiectul sustenabilității în industria minieră globală, ilustrând modul în care tehnologia joacă un rol principal în această tranziție.

„Tehnologia contribuie cu siguranță la asigurarea sustenabilității întreprinderilor miniere din întreaga lume. Un exemplu concret este utilizarea din ce în ce mai intensă a vehiculelor electrice de către mineri, ceea ce duce la reducerea emisiilor”– explică primul invitat, Frik Els, Editor executiv al Mining.com, cel mai vizionat site de știri și opinii despre minerit din lume. Într-adevăr, marile companii miniere investesc atât în flote electrice, cât și în automatizarea proceselor lor, pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate. „Mineritul este marcat de un nivel din ce în ce mai ridicat de automatizare a proceselor. În acest fel, marile companii pot face economii semnificative, având în vedere că majoritatea acestor operațiuni activează non-stop. Și să nu uităm că exploatarea minieră trebuie să crească exponențial, dacă dorim cu adevărat să eliminăm definitiv combustibilii fosili.” Pe de o parte, Frik Els subliniază importanța adoptării tehnologiei în industria minieră. Pe de altă parte, el indică mai multe dificultăți și obstacole, cum ar fi reglementările. Un alt punct important al discuției se referă la automatizare și muncă: natura muncii evoluează și se schimbă de fapt. Automatizarea și robotica facilitează munca operatorilor, astfel încât să se poată concentra pe activitățile de perfecționare.

Global Trends, talk-show-ul BKT 8_b

Andrew Petruska, profesor asociat de inginerie mecanică la Colorado School of Mines

 

Rămânând în domeniul tehnologiei, rolul din ce în ce mai important al mineritului reprezintă un mare pas spre viitor. „Dronele reprezintă o provocare cu adevărat interesantă, deoarece acestea oferă avantaje semnificative, în special în ceea ce privește inspecția îndeaproape a minelor. Acești roboți sunt programați să detecteze și să transmită date care permit, de exemplu, vizualizarea de aproape a unor zone care ar putea fi periculoase pentru oameni, fără a pune în pericol siguranța acestora.” Acesta este punctul de vedere interesant al celui de-al doilea oaspete, Andrew Petruska, profesor asociat de inginerie mecanică la Colorado School of Mines. El continuă: „În viziunea mea asupra minelor viitorului, acesta este primul pas pentru a-i scoate pe oameni din acel mediu dificil, cu utilajele lucrând în interior și în subteran, iar noi monitorizând și controlând din exterior. În plus, dronele devin din ce în ce mai importante pentru operațiunile de salvare, explorând zonele și detectând riscurile la care oamenii trebuie să se expună pentru a salva persoanele aflate în pericol.” Datorită utilizării dronelor autonome care utilizează inteligența artificială pentru navigație și evitarea obstacolelor, este posibil să se opereze în zone subterane în care GPS-ul nu funcționează. Prin urmare, viitorul ideal al industriei miniere va consta din sisteme automatizate și lucrători umani care monitorizează și controlează activitățile de la suprafață, reducând nevoia de ventilație cu consum ridicat de energie și făcând mineritul mai sustenabil – o revoluție pentru inspecția minieră subterană.

Global Trends, talk-show-ul BKT 9_b

Chris Rhoades, Vicepreședinte OTR al BKT SUA


Și, în toate acestea – cum se mișcă BKT pentru a facilita operațiunile miniere?


Acest lucru este explicat în detaliu de Chris Rhoades, Vicepreședinte OTR al BKT SUA. Oferindo analiză a modului în care tehnologia transformă sectorul minier, el subliniază cum tehnologia este motorul revoluției din acest sector și cum putem asista la o schimbare de paradigmă în modul în care se desfășoară activitățile miniere.

„La BKT, studiem cum să implementăm tehnologia în cadrul operațiunilor miniere, în încercarea de a ajuta companiile cu producția și automatizarea. Companiile miniere își maximizează productivitatea prin mutarea cât mai rapidă a materialelor. Anvelopele joacă un rol crucial datorită impactului lor asupra capacității de încărcare, vitezei și eficienței. Acesta este motivul pentru care am creat un program numit „Spotech”, care ajută minele să își maximizeze productivitatea prin selectarea anvelopelor potrivite: colectăm date despre funcționarea minelor prin echiparea camioanelor cu camere video care captează date GPS și urmăresc rutele de transport, viteza și distanța, precum și cu accelerometre pentru a detecta forțele gravitaționale. Instalăm aceste dispozitive pe camioane timp de o zi, analizăm datele și pregătim un raport care indică aspectele care trebuie optimizate. Apoi le prezentăm operatorilor cea mai bună anvelopă pentru aplicația lor, pentru a obține o productivitate maximă. Toate acestea au, de asemenea, un impact asupra sustenabilității: alegerea unei anvelope nepotrivite duce la o utilizare necorespunzătoare a resurselor și la creșterea costurilor. Datorită Spotech, am demonstrat că putem reduce înlocuirile de anvelope cu cel puțin 10% în cadrul unei flote”.

Întregul episod este disponibil aici: https://www.bkt-network.com/technology-automation-and-robotics 

 

Despre BKT: 

 

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) este un producător de anvelope cu sediul în India. Grupul BKT oferă o gamă amplă și modernă de anvelope Off-Highway, proiectate special pentru vehicule din domeniul agricol, industrial, de terasament, minerit, portuar, ATV și grădinărit. Soluțiile inovatoare de la BKT sunt proiectate pentru exigențele oricărui tip de utilizator și includ peste 3.200 de produse diferite, comercializate în peste 160 de țări din toată lumea. Vizitați site-ul web www.bkt-tires.com pentru mai multe informații.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →