Decizia de care depinde eradicarea manei la floare - Revista Ferma
5 minute de citit

Decizia de care depinde eradicarea manei la floare

Corteva a cerut autorizarea temporară, aşa cum au făcut şi alte ţări din Europa, precum Franţa, Ungaria, Bulgaria, Italia. Anul acesta, peste 100.000 ha de floarea soarelui au fost afectate major de mană şi trebuie reînfiinţate cu altă cultură, susţine Maria Cîrjă, marketing manager Corteva Agriscience pentru România şi Moldova, în cadrul evenimentului Media Club, organizat de Corteva pe 4 iunie 2021.

 Maria Cîrjă, marketing manager Corteva Agriscience pentru România ÅŸi Moldova_b

Foto 1: Maria Cîrjă

 

LIDER DE PERFORMANŢĂ ÎN COMBATEREA MANEI

„Substanţa activă oxathiapiprolin este înregistrată în România pentru combaterea manei la viţa de vie şi la cartof şi va fi extinsă la floarea soarelui, oficial, în trimestrul IV din 2022, ceea ce înseamnă că vom avea acces la acest produs abia pentru sezonul 2023, dacă autorităţilor române nu le pasă de această problemă”, spune Maria Cîrjă.

Fungicidul Zorvec™ Zelavin® Bria, ce conţine oxathiapiprolin, este lider de performanţă în combaterea manei la viţa de vie şi va ajunge în curând la 80% din piaţă, susţin reprezentanţii Corteva.

Tot pentru floarea soarelui, Corteva va lansa un produs din gama Arylex™ active, molecula cu cea mai rapidă combatere a buruienilor.

 Foto 2 Jean Ionescu, country manager Corteva Agriscience în România ÅŸi Moldova_b

 Jean Ionescu

„Corteva este considerată în acest moment Apple-ul agriculturii mondiale, cu cel mai inovativ portofoliu de seminţe, produse de protecţia plantelor şi agricultură digitală, şi vom fi, în continuare, de departe, cel mai mare inovator mondial.” –  JEAN IONESCU, Country manager Corteva Agriscience în România şi Moldova


PRIMUL HIBRID DE RAPIŢĂ CU REZISTENŢĂ LA SCLEROTINIA

Corteva lansează, pentru sezonul de semănat 2021, primul hibrid de rapiţă cu rezistenţă la Sclerotinia (putregaiul alb). PT303 este primul hibrid cu tehnologia Sclerotinia Protector (SP) care va fi disponibil pentru fermierii români din acest an şi are un potenţial de producţie, în condiţii optime, de peste 6 tone/ha, susţine Jean Ionescu.

 

CINCI NOI HIBRIZI DE PORUMB ÎN FIECARE AN

Acesta promite câte cinci noi hibrizi de porumb în fiecare an. Corteva a împlinit anul acesta 95 de ani de la primii hibrizi de porumb lansaţi pe piaţă. „Pioneer este lider la hibrizii de porumb boabe în toate ţările. Din acest an, avem ţintă să devenim lider în România şi la porumb siloz”, spune Jean Ionescu.

P9889 (FAO 350), care anul viitor va ocupa 150.000 ha în România, P0217, P9757 sunt hibrizi care în anii următori vor ocupa sute de mii de hectare în ţara noastră şi cu care Pioneer îşi va consolida poziţia de lider, depăşind 50% din piaţă, afirmă reprezentantul Corteva. Acesta adaugă însă că, în România, avem nevoie de mai multă apă pentru a realiza potenţialele de producţie de peste 20 tone/ha ale hibrizilor de porumb din portofoliul companiei.

 

NOI FUNGICIDE LA PĂIOASE

Corteva este lider la erbicide pentru cereale păioase. O erbicidare în toamnă cu Bizon™, care combate buruieni anuale mono şi dicotiledonate, aduce un plus de producţie de 500-600 kg/ha, faţă de erbicidarea clasică de primăvară.

Floramix™ şi Pallas™ domină piaţa nu doar în România: Floramix™ combate cel mai mare spectru de buruieni mono şi dicotile anuale şi perene din România, iar Pallas™ este cel mai cunsocut produs pentru combaterea gramineelor din grâu.

Ympact®, un biostimulator pentru cereale păioase, lansat de Corteva în 2020, are deja vânzări semnificative.

Insecticidele Transform™ şi Closer™ au cea mai avansată moleculă pentru combaterea afidelor la culturile de cereale păioase, respectiv culturi speciale.

Inatreq™ active, un fungicid de origine naturală, ce urmează să fie lansat şi în România, va fi soluţia numărul unu în lume în combaterea Septoria la cereale, afirmă reprezentanţii Corteva, iar Verben va înlcui fungicidul Evolus® pentru primul tratament la cereale păioase.

 

TRATAMENTE PENTRU RAPIŢĂ

Erbicidul Korvetto™, aplicat pe mai mult de 160.000 ha în primul an de lansare, are în compoziţie molecula Arylex™ active, care se găseşte şi în Pixxaro™ Super. Pixxaro™ Super, care combate cel mai mare spectru de buruieni dicotile la cereale păioase, cu aplicare până la faza de burduf, ocupă anul acesta peste 250.000 ha în România.

Tot la rapiţă, Corteva pregăteşte un produs pentru erbicidarea de toamnă, iar Lumiposa® 625 FS, singurul insecticid pentru tratarea seminţelor de rapiţă ce conţine cyantraniliprol, va primi în curând omologarea şi pentru porumb.

 

PRODUSE BIOLOGICE CORTEVA

„Corteva va fi un jucător de prim rang şi pe partea de produse biologice”, mai spune Jean Ionescu. Biostimulatorul LumiBio™ Kelta, produs pentru tratamentul seminţelor derivat din surse naturale, acoperă deja peste 10 mil. ha în Europa şi cca. 1,5 mil. ha în România, unde este disponibil din 2019.

Laser™ 240 SC, fungicid pentru agricultura ecologică, cu zero reziduuri în legume şi fructe, are deja cerere peste capacitatea de producţie.

 Foto 3 Jean Philippe Riffat, director comercial Corteva Agriscience pentru Europa Centrală_b

Foto 3: Jean Philippe Riffat


VÂNZĂRI MAI MARI ÎN 2021

Vânzările Corteva în Europa Centrală au depăşit creşterea medie din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în primul trimestru din 2021, faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Vânzările de produse de protecţia plantelor au crescut cu 4% faţă de primul trimestru din 2020, iar la seminţe, creşterea a fost de 14%, datorită cererii tot mai mari de hibrizi de porumb şi floarea soarelui, care a fost peste capacitatea de aprovizionare, a spus Jean Philippe Riffat, director comercial Corteva Agriscience pentru Europa Centrală.

În România, creşterea pe segmentul de seminţe a fost de 17%, datorată hibrizilor de porumb din gama Optimum® AQUAmax®, iar vânzările de produse de protecţia plantelor au crescut cu 27%, mult mai rapid decât creşterea medie din Europa Centrală (11%).

 

un articol de VIOLETA MÂȚ

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →