3 minute de citit

De pe “Drumul Regilor”, la Pensiunea MIHAELA

Gazde ale Pensiunii MIHAELA vă sunt membrii familiei Cîrţînă: Mihaela Maria, Ion şi fiul Răzvan, ospitalieri şi atenţi la cele mai mici detalii când vine vorba despre confortul turiştilor.
Deşi nu este pensiune agroturistică – cel puţin deocamdată – afacerea are la bază creşterea animalelor. “Părinţii soţului s-au ocupat cu creşterea oilor şi, datorită susţinerii lor am făcut totul, altfel nu am fi reuşit. Am vândut oile – aproximativ o mie de capete – şi cu banii aceia am început totul. Nu am accesat nici proiecte europene, niciun împrumut bancar, tot ce se vede este din fonduri proprii şi din munca noastră. Mai sunt încă multe de făcut, dar treptat le vom realiza”, îmi povesteşte Mihaela Cîrţînă despre începuturile investiţiei.

Pensiunea MIHAELA_b

Cererea a dus la… construirea ofertei de cazare!
Iniţial, aici au construit o casă pentru ei, în anul 2002. După ce s-a deschis “Drumul Regilor”, turiştii au început să viziteze zone şi, pentru că exista cerere de cazare, casa a fost transformată în pensiune. Se întâmpla în 2012…
Astăzi pensiunea are 14 camere, dotate cu băi proprii, televizor, internet. Are în curte două foişoare din lemn, cu mese şi scaune, locuri de parcare, piscină, masă de tenis şi spaţiu verde cu loc de joacă pentru copii. Nu lipseşte perimetrul special amenajat pentru grătar.
N-au uitat însă niciodată că zootehnia i-a adus unde sunt astăzi, aşa că mai au, lângă pensiune, zece vaci cu lapte, porci şi un ponei de care se bucură copiii.

Pensiunea MIHAELA_b

O zonă frumoasă, uneori mai capricioasă…
La sfârşitul lunii iunie, când am vizitat Pensiunea Mihaela, locul acesta, ca de altfel întreaga zonă cuprinsă în proiectul nostru, a fost greu încercat în urma inundaţiilor. Cu doar câteva zile înainte, o viitură a măturat totul în calea ei. Proprietarii pensiunii au investit foarte mult în consolidarea malurilor astfel încât să nu aibă probleme foarte mari şi pentru a se adapta astfel la furia naturii. “Nu prea avem ce să facem, nu putem lupta cu natura. Se strică drumul, ceea ce îi mai afectează pe turişti, dar Îi mulţumim lui Dumnezeu că nu e mai grav şi nu ne afectează în mod direct”, e de părere Mihaela.
Nu ştiu sincer… ori are zona aceasta o putere de regenerare incredibilă, ori e meritul oamenilor dar, din fericire, calamităţile primei luni de vară n-au reuşit să-i ştirbească farmecul.

Pensiunea MIHAELA_b

Turiştii vin… şi revin!
“Clienţii noştri vin de peste tot din ţară. Sunt şi foarte mulţi străini, mai ales grupuri de motociclişti atraşi de Transalpina. În proporţie de 90 la sută dintre clienţi sunt fideli, adică revin anual la noi şi fac reclamă mai departe. Le place zona noastră, Valea Măgurii, condiţiile de cazare, curăţenia şi liniştea. În special în lunile de vară, dar şi în alte momente din an, pensiunea este ocupată la capacitate maximă”, spune proprietara pensiunii care-i poartă numele.

Pensiunea MIHAELA_b

MIHAELA, ION ŞI RĂZVAN VĂ AŞTEAPTĂ LA PENSIUNE!
Pensiunea Mihaela se află în Novaci, la 12 km de staţiunea Rânca, pe strada Măgurii la nr. 175. Nu aveţi cum să o rataţi, sunt indicatoare care duc până la ea.
web: pensiuneamihaelanovaci.business.site/
Facebook: Pensiunea Mihaela Novaci
Tel.: 0767925900 (Mihaela Cîrţînă)

Pensiunea MIHAELA_b

 Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2018)

 Viitor pentru sate_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →