De ce să uscați cerealele? - Revista Ferma
3 minute de citit

De ce să uscați cerealele?

antti 111 m De ce să uscați cerealele?

Depozitarea cerealelor umede în așteptarea uscării acestora – fie în spații de depozitare în aer liber fie prin altă metodă – poate duce la infestarea acestora din cauza insectelor sau a rozătoarelor, ceea ce duce la contaminarea lor și, ulterior, la un preț mai mic de vânzare.

Despre necesitatea uscării cerealelor am stat de vorbă cu Dorin Berke, Area Manager al companiei Antti-Teollisuus Oy.

 

Ferma: Care este tehnica de uscare a cerealelor pe care o recomandați producătorilor agricoli români?

Dorin Berke: Compania Antti-Teollisuus este un expert în domeniul manipulării cerealelor. Produsul nostru principal – uscătorul de cereale Antti constituie, de mai multe decenii, un adevărat deschizător de drumuri în domeniul tehnologic al uscării cerealelor. Avansat din punct de vedere tehnologic, în urma cercetărilor amănunțite și a progreselor din domeniu, uscătorul a fost realizat punând în prim-plan fermierul. Uscătoarele Antti vă oferă mai mult, având ca rezultat cereale uscate de primă calitate și, cel mai important, profituri mai mari. Așa că, de ce să uscați cerealele? Răspunsul este simplu! Uscarea cerealelor este ca economisirea banilor la bancă. Fermierii care își usucă cerealele își pot permite să le păstreze parțial sau total în așteptarea unor prețuri mai avantajoase. Aceasta se întâmplă de obicei la câteva luni după recoltare.

 

Ferma: Cum funcționează uscarea prin șarje?

Dorin Berke: Elementul de încălzire și sistemul de încărcare – practic, întreaga instalație – funcționează prin șarje în care cerealele sunt învârtite prin instalație. Cel mai mare beneficiu este acela că puteți usca și cerealele care sunt mai umede, față de un uscător tradițional și, de asemenea, puteți usca recoltele mai repede evitând astfel supraîncălzirea acestora. Aceasta înseamnă că puteți recolta atunci când aveți nevoie și puteți obține cereale de calitate superioară, indiferent de condițiile meteorologice.

 

Ferma: Sloganul care însoțește bio-arzătoarele Antti este că acestea asigură eficiența prin bioenergie. Detaliați puțin sistemul…

Dorin Berke: Sistemele cu bio-arzător Antti permit arderea talajului, turbei, a peleților, a cerealelor, a reziduurilor de sortare etc. În funcție de configurație și de biocombustibilul folosit, puterea bio-arzătoarelor Antti este cuprinsă între 300 și 1600 kW, cu o eficiență de până la 90 la sută. Bio-arzătoarele Antti sunt verticale, ceea ce înseamnă că tuburile și camera de combustie sunt în poziție verticală. Arzătorul este proiectat pentru biocombustibili care induc o flacără mare. Eficiența aerului în schimbătorul de căldură cu aer este excelentă iar materialele pentru furnal rezistă la utilizare continuă. Biocombustibilul sau cenușa rezultată din ardere sunt îndepărtate automat folosind un transportor elicoidal. Arzătorul Antti poate fi amplasat lângă instalația de încălzire a fermei. Aceasta este o soluție eficientă din punct de vedere al costului, deoarece fierbătorul și arzătorul uscătorului pot utiliza aceeași depozitare a talajului și același sistem de transfer. 

 


DATE DE CONTACT

Dorin Berke – Area Manager

Antti-Teollisuus Oy

Mob: 0040 742200201

dorin.berke@agrosec.com

www.antti-teollisuus.fi

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →