2 minute de citit

Daniel Socaci: ”Cu Breaza ne-am născut, cu Breaza murim”

Mare ne-a fost bucuria ca în standuri să găsim, alături de veteranii oieritului din Haţeg, membri fondatori ai Asociaţiei, şi tineri mândri de exemplarele din fermele familiilor lor.

Crescătorul de ovine din loc. Hăţăgel estede profesie constructor, dar pasiunea lui sunt oile şi ciobănitul. ”Mă ocup de 30 de ani de rasa Ţurcană, varietatea Brează. Îmi sunt cele mai dragi oi. În plus, este şi cea mai profitabilă oaie: lapte, lână, carne şi mărime. Nu mai discutăm de trofeu, coarne, etc. Deci, într-un cuvânt, este o oaie completă pentru mine. Preţul acestor exemplare expuse pleacă de la 5.000 de euro în sus (toate exemplarele din boxa de la Toteşti, n.r.). Am avut banii ăştia pe ele, dar pasiunea şi nebunia mea m-au făcut să refuz banii. Se caută această oaie.De aceea nu am dat miei la tăiat, ca să-i dăm de prăsilă toamna. Avem mulţi clienţi din toată ţara care ne caută acasă. Caută material genetic, mieluţe de soi şi berbecuţi de soi”, ne asigură Daniel Socaci.

 Foto 3 Socaci Daniel, crescător de ovine loc. Hățăgel1_b

Cu Breaza ne-am născut, asta o ţinem şi cu asta murim. Pentru mine sunt frumoase toate, şi Băla, şi Bucălaia, dar la suflet îmi este Breaza

Daniel Socaci, tânăr oier din Hăţăgel

 

un articol de

DANIELA RADIŞ

OLIVIA FIRI

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →