Dalta Marathon 15/25 învinge solul greu - Revista Ferma
3 minute de citit

Dalta Marathon 15/25 învinge solul greu

Foto 1 marathon-15-25_b

Așa cum i-a obișnuit pe fermieri, producătorul scandinav de utilaje agricole premium, din localitatea Väderstad, Suedia, a lansat pe piață încă o piesă valoroasă pentru agricultura de astăzi – Dalta Marathon 15/25, reconfirmându-și astfel supremația tehnologică atât în agricultura mondială, cât mai ales în cea românească.

VIAȚĂ DE ZECE ORI MAI LUNGĂ

Dalta Marathon 15/25 vine să completeze linia de piese de uzură și dalta Marathon 25/35, introdusă în 2018.
Modelul 15/25 este reglabil în înălțime, fiecare piesă în parte putând fi setată în cinci poziții diferite. Ca toate celelalte piese din familia Marathon, dalta 15/25 are un vârf din carbură de wolfram, un material extrem de dur și rezistent. Este produs prin amestecarea carburii de wolfram cu cobalt sau nichel, la temperaturi foarte ridicate, pentru a crea unul dintre cele mai dure materiale de pe piață. De aceea, o daltă Marathon durează de zece ori mai mult decât o daltă obișnuită.

Foto 3 detaliu Eba9D1LWoAIiB0o_b

MENȚINE ADÂNCIMEA DE LUCRU

O mașină Väderstad echipată cu dălți Marathon garantează menținerea adâncimii de lucru timp îndelungat. „Acest beneficiu este extrem de important, datorită faptului că adâncimile diferite de lucru au un impact direct asupra semănatului, influențând negativ răsărirea plantelor. Cu o adâncime de lucru de 4 cm, fiecare abatere de centimetru are un impact direct asupra randamentului plantelor. Prin urmare, importanța acestor detalii nu trebuie subestimată”, spune Magnus Samuelsson, dezvoltatorul conceptului Marathon 15/25.
Noua daltă este disponibilă pentru cultivatoarele NZ Mounted și NZ Aggressive, începând cu 1 iunie 2020. În plus, este compatibilă și pentru Concorde.

REPER ÎN AGRICULTURA MONDIALĂ

Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care acestea sunt făcute. „Producția noastră proprie de piese de uzură este unică pe piață și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului. Suntem încrezători în calitatea produselor noastre și, desigur, dorim ca și clienții noștri să se simtă în siguranță în alegerea Väderstad ca partener”, spune Mattias Hovnert, director de vânzări și marketing.
Marcajul V-55 de pe piesele originale Väderstad este o marcă a oțelului suedez de înaltă calitate Väderstad. Numărul 55 reprezintă duritatea măsurată în unitatea Rockwell C HRC. Această structură unică de material face posibilă împingerea nivelului de duritate de la standardul industrial HRC 47-48 la HRC 55, păstrând în același timp o rezistență la șoc foarte intensă.

Foto 2 nz-aggressive_b

„Chiar dacă are dimensiuni mai mici decât sora sa 25/35, dalta 15/25 este extrem de dură. Are un vârf îngust de doar 15 mm, cu o formă ascuțită, ceea ce înseamnă că poate menține adâncimea de lucru chiar și în condiții dure de sol cu argilă grea. Are o capacitate de penetrare a solului și mai mare decât Marathon 25/35” ,MAGNUS SAMUELSSON, dezvoltatorul conceptului Marathon 15/25.

VÄDERSTAD, MÂNDRIA SUEDEZILOR

Cu o experiență de aproape 60 de ani de dezvoltare continuă, avansul tehnologic considerabil al Väderstad reprezintă astăzi un reper de necontestat al centrelor de cercetare din industria agricolă mondială, iar acest lucru nu poate decât să-i facă mândri pe suedezi și pe fermierii români care exploatează aceste mașini de calibru superior.

un articol de
BOGDAN CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →