2 minute de citit

Cunoscutul fermier dobrogean Gheorghe Albu a predat afacerea!

Contactându-l pentru a afla mai multe lucruri despre campania agricolă de primăvară, fostul secretar al Ministerului Agriculturii ne-a declarat: „Dragul meu, eu sunt bunic, afacerea s-a predat; băiatul e cel care se ocupă de agribusiness. Eu îmi joc rolul de bunic, am patru nepoţi, mi-i duc la şcoală, mi-i aduc de la şcoală, mă duc cu ei la cluburi”.  

 Gheorghe Albu_b

“Domeniu’ lu’ Conu’ Albu!”, preluat de fiul său, Ioan Albu, fost prefect al judeţului Constanţa, cuprinde o suprafaţă agricolă de peste 6.000 hectare de teren, (o parte proprietate, o parte preluat în arendă), plantaţie viticolă de 200 ha cu cramă modernă, silozuri cu o capacitate de depozitare de 20.000 de tone, luciu de apă de 200 ha, populat cu specii piscicole indigene, îndeosebi cu crap.  
De asemenea, sectorul de ovine deţine 5.000 capete, din rase dintre cele mai valoroase, inclusiv Merinos de Palas.

În urmă cu un deceniu, Gheorghe Albu, proprietarul grupului de firme Argonaut şi SC Nostalgic, a început plantarea a peste 1,2 milioane de salcâmi, realizând peste 200 de hectare de perdele forestiere în zona Cobadinului, Ciocârliei, Pietrenilor şi a Viişoarei pentru a proteja culturile agricole de secetă şi deşertificare.

 

 

Marian Muşat

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →