2 minute de citit

Cum se diversifică utilitatea maşinilor agricole prin jante?

Tractoarele sunt cele mai solicitate dintre toate, după natura lucrărilor: prelucrarea solului, semănat, fertilizat şi transport. De asemenea, în funcţie de caracteristicile solului, aceste utilaje trebuiesc modificate astfel încât să-şi atingă performanţele maxime.

Cum se diversifică utilitatea maşinilor agricole prin jante

Soluţia propusă de Impar

La prelucrarea solului, cei mai importanţi factori sunt transmiterea forţei de tracţiune pe sol şi reducerea în acelaşi timp a efectelor de compactare a solului, iar adaptarea se face prin dublarea sau chiar triplarea roţilor. Prin simpla dublare a roţilor se obţine o reducere a tasării solului cu un procent de până la 70%, ceea ce conduce la creşterea producţiei. La semănat şi fertilizat randamentul poate fi maximizat prin folosirea roţilor înguste, iar pentru a obţine o stabilitate mai mare a utilajului şi a reduce efectul de trasare, putem folosi construcţii de roţi înguste duble, care pot fi reglate uşor la diferitele distanţe între rânduri: 45/50/56/70/75/90 de centimetri, chiar şi de către operator. Uneori, condiţiile de lucru necesită soluţii speciale, cum ar fi ecartamente neobişnuite, scăderea sau creşterea gardei la sol, care pot fi atinse prin echiparea tractorului cu roţi personalizate.
Una dintre cele mai mari provocări în timpul recoltei o reprezintă protejarea anvelopelor combinelor de resturile vegetale. Foarte puţini ştiu însă că, în special în cazul culturilor pe rânduri, cum ar fi porumbul şi floarea-soarelui, cea mai eficientă soluţie este înlocuirea setului de anvelope din faţă cu roţi înguste duble, anvelopele trecând între rânduri. De asemenea, blocarea combinelor pe teren umed poate fi evitată prin folosirea roţilor duble.

Cum se diversifică utilitatea maşinilor agricole prin jante

Pentru detalii, contactaţi cu încredere specialiştii firmei SC IMPAR SRL, distribuitorul exclusiv al anvelopelor BKT pe piaţa din România, la numărul de telefon 0723.662.368. Pe lângă portofoliul impresionant de anvelope agroindustriale BKT, jante şi sisteme de roţi, firma de distribuţie naţională cu sediul în Odorheiu Secuiesc mai are în ofertă anvelope de camion şi de turisme, camere de aer, lubrifianţi, acumulatori şi accesorii. Prin serviciul de logistică internă, produsele ajung în orice colţ al ţării. Portofoliul complet de produse comercializate se poate vizualiza pe magazinul online al companiei: www.impar.ro.

Text şi foto: IMPAR

Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)footer_FERMAm220_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →