Cum să vă vindeţi produsele agricole prin internet - Revista Ferma
2 minute de citit

Cum să vă vindeţi produsele agricole prin internet

Platforma va fi oferită ca serviciu gratuit pentru vânzarea produselor agricole, iar fermierii vor putea să o folosească pentru a se informa despre preţuri, pentru a cumpăra sau pentru a-şi vinde produsele agricole direct unor fabrici de furaje sau ferme, din partea cărora să obţină preţuri mai bune.
Fermierii se pot înscrie pe platformă gratuit, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumpărător, vânzător sau ambele. Preţurile mărfurilor agricole comercializate în platformă sunt transparente, inclusiv costul transportului. Fermierul plăteşte doar pentru serviciile financiare suplimentare pe care le alege, cum ar fi asigurarea de credit comercial, care, în viitor, va fi adăugată ca serviciu oferit de platformă.
Platforma Commoditrader a fost dezvoltată de un start-up înfiinţat în 2018, în colaborare cu fermieri şi asociaţii de fermieri din Danemarca, ţara de origine a proiectului.
APPR reuneşte în prezent aproximativ 500 de fermieri şi organizaţii mici locale care lucrează împreună 500.000 ha de teren agricol.

Platforma online_b

APPR investeşte în agricultura digitală

Alina Creţu, directorul executiv al APPR, a anunţat, la începutul lunii februarie 2020, că Asociaţia a început, în 2019, câteva parteneriate de cercetare în proiecte privind digitalizarea agriculturii, cu finanţare din Programul European Orizont 2020.

Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →