Cum luați bani europeni pentru LIVEZI și PEPINIERE! AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru Intervenţia DR 15 - Revista Ferma
1 minut de citit

Cum luați bani europeni pentru LIVEZI și PEPINIERE! AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru Intervenţia DR 15

livada111 b Cum luați bani europeni pentru LIVEZI și PEPINIERE! AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru Intervenţia DR 15

AFIR a publicat, pe 12 decembrie 2023, Ghidul solicitantului pentru Intervenția DR 15 „Investiții în exploatații pomicole” din Planul Strategic PAC 2023‐2027 (PS 2023‐2027), prin care puteți primi bani europeni pentru livezi și pepiniere.

Beneficiarii Intervenției DR 15 din Planul Strategic 2027 sunt:

  • fermieri, cu excepția persoanelor fizice;
  • cooperative agricole și societățile cooperative care deservesc interesele membrilor fermieri;
  • grupuri și organizații de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare şi recunoscute de MADR, care deservesc interesele membrilor.

Investiția trebuie să se realizeze în cadrul unei ferme cu o dimensiune economică de minimum 4.000 SO, iar suprafața înființată/replantată prevăzută prin proiect trebuie să fie echivalentă cu minimum 3.000 euro SO pentru toate speciile și sistemele de cultură, inclusiv pepiniere.

Câți bani puteți primi pentru investiții în exploatații pomicole prin DR 15

Prin intervenția DR 15 se acordă fonduri nerambursabile în proporție de maximum 65% din costurile eligibile, fără a depăși 1.500.000 euro/ proiect. În cazul proiectelor care propun achiziția de utilaje și echipamente agricole, valoarea acestora nu poate depăși 300.000 euro.

Vezi integral Ghidul solicitantului & Anexele Intervenției DR 15

3 atenţionări pentru aplicanţii pe Măsura DR 15 POMICOL

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →