Cum câştigaţi 115 MII DE EURO/1000 litri de LAPTE? - Revista Ferma
3 minute de citit

Cum câştigaţi 115 MII DE EURO/1000 litri de LAPTE?

Concret, în organizarea Green Expert SRL Iaşi, în parteneriat cu unitatea ieşeană de cercetare, au fost prezentate produse şi tehnologii în câmp cu utilaje marca Krone, precum şi tehnologii moderne pentru producerea furajelor din lucernă şi porumb.
Societatea Green Expert SRL colaborează de câteva luni cu Krone şi a înregistrat deja un succes al vânzărilor. “Ne ocupăm de patru judeţe din nord-estul Moldovei. Deja am introdus în piaţa naţională câteva produse Krone de vârf, acest simbol al industriei de producere şi de gestionare a furajelor. De exemplu, dintre cele trei bucăţi existente azi în România, am livrat chiar aici, la Staţiunea Dancu, o combină autopropulsată pentru recoltarea furajelor verzi. De asemenea, o presă de balotat paralelipipedică HDP de mare presiune am trimis către Agrocomplex Lunca Paşcani”, preciza Viorel Tăbăcaru, director Green Expert SRL Iaşi.

creanga-si-tabacaru_b

La eveniment au fost prezenţi aproximativ o sută de fermieri, dintre care circa 40 de crescători de taurine şi de ovine din judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava, precum şi specialişti zootehnişti.

krone_demo-furaje_b

„Este important ca strategia de furajare să ţină seama de două elemente esenţiale, respectiv de conţinutul de nutrienţi al furajului şi de digestibilitatea sa. Asta înseamnă că trebuie să alegem fibre digerabile, ca energie, şi fibre structurale. În ceea ce priveşte lucerna siloz şi fânul siloz, remarcăm manevrarea blândă. Iar, aici, aspectele cheie de urmărit sunt slaba contaminare cu pământ şi reducerea pierderilor de frunză. Controlăm aceste aspecte, obţinem un furaj mai bun, producţii mai bune, câştiguri mai bune. În cazul porumbului, crăparea insuficientă a boabelor în porumbul siloz poate produce pierderi de minim 115 mii euro/1000 l lapte/ vacă/an. Din punct de vedere tehnic, apropos de utilaje, nu uitaţi un criteriu: boabele trebuie să fie crăpate optim la 1-2 mm sau la maximum 3-4 mm când avem producţie slabă; aici este extrem de importantă viteza de lucru, respectiv viteza de rotaţie, viteza de secerare. Se recomandă o viteză de 2-5 km/h la producţii de 30-50 tone/ha!”, atenţiona Szilvia Orosz, director al unui laborator de testare a performanţelor în domeniul furajelor din Ungaria.

Detalii privind noutăţile prezentate la eveniment şi demonstraţiile tehnice Krone la recoltat lucerna, în revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →