Cultivatorul Reptill - Revista Ferma
2 minute de citit

Cultivatorul Reptill

reptil m Cultivatorul Reptill

Acest cultivator a fost botezat Reptill şi a trecut cu brio testele efectuate în mai multe locaţii şi pe mai multe tipuri de sol. Are menirea de a umple golul existent între rândurile utilajelor de lucrat solul, cu treceri reduse, minime.

De regulă, în cazul lucrărilor agricole de pregătire a solului în vederea semănării, necesarul de forţă de tracţiune a utilajului care efectuează mai multe operaţii la o singură trecere depăşeşte 240 CP.

Cultivatorul Reptill este un utilaj de lucrat solul care necesită între 160 şi 220 CP, execută o scarificare uşoară la o adâncime de 150-300 mm, ancorele sunt dotate după necesităţi cu trei tipuri de organe active.

Datorită unghiului mic de atac al organelor active de pe ancorele scarificatorului, bulgării mari de pământ nu sunt aduşi la suprafaţă.

Cele două baterii de discuri cu talere profilate ondulate efectuează o mărunţire bună a solului, necesită o putere de tracţiune redusă, închide cu succes cărarea lăsată de ancorele scarificatorului, reducând astfel evaporarea apei din sol. Operaţiunea finală pe care o realizează Reptill-ul este tăvălugirea solului.

Tăvălugul este de tip VT şi asigură tasarea uşoară a solului, pentru evitarea pierderilor de apă. Reintroduce în sol bolovanii nesfârămaţi care, prin capilaritate, la prima ploaie se vor sfărâma datorită existenţei microfisurilor de pe suprafaţa lor.

Ca urmare, putem concluziona că Reptill-ul este un utilajul ideal pentru pregătirea parcelelor în vederea semănării, chiar şi în urma arăturii, reuşind pregătirea terenului după cerinţe agrozootehnice foarte exigente.

Tabel Reptill

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →