Cultivarea rapiţei cu tehnologia Güttler - Revista Ferma
3 minute de citit

Cultivarea rapiţei cu tehnologia Güttler

guttler12 m Cultivarea rapiţei cu tehnologia Güttler

Experienţa însămânţărilor de anul trecut şi ale recoltării din acest an, arată influenţa directă şi semnificativă a condiţiilor meteorologice asupra culturilor de rapiţă. Astfel, imediat după semănarea rapiţei au fost înregistrate precipitaţii scăzute, ceea ce a dus la o răsărire târzie sau la compromiterea totală a culturii. Din cauza iernii blânde şi de asemenea lipsită de precipitaţii, situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult.

Cantitatea de precipitaţii de primăvară, mai însemnată doar în anumite regiuni, a sosit prea târziu pentru rapiţă. La cei care au cultivat rapiţa folosind o tehnologie bazată pe păstrarea umidităţii, scăderea producţiei din cauza condiţiilor de secetă a fost mult mai redusă. Mai mult decât atât, recolta acestor agricultori este semnificativ mai bună.


Avantajul Güttler

Astăzi, fermierii au la dispoziţie mai multe tehnologii bazate pe păstrarea umidităţii, dar nu toţi pot să îşi permită aplicarea lor. O parte dintre agricultori nu investesc în maşini noi, pentru că nu doresc să schimbe tehnologiile deja încercate cu altele noi.

Tocmai din aceste motive, Güttler SRL oferă soluţia optimă utilizatorilor, printr-o tehnologie economică, adaptată sistemului de cultură intensivă, prin completarea grapelor tradiţionale, deja existente în agregat. Deşi la prima vedere, orice investiţie pentru o tehnologie nouă poate părea mult prea costisitoare, utilajele Güttler oferă garanţia unei amortizări rapide.

Nu trebuie să faceţi altceva decât să folosiţi utilajul la capacitatea reală şi să-i exploataţi performanţele, iar aceasta vă va ajuta să recuperaţi cheltuielile într-o perioadă cât mai scurtă de timp.


Păstrarea umidităţii în sol este esenţială!

Cilindrii prismatici ai tăvălugului Güttler Standard îşi dovedesc deja de ani de zile eficienţa la prelucrarea solului cu păstrarea umidităţii. Mai mult decât atât, pe baza verificărilor în teren, tăvălugul Güttler dispune de o foarte bună capacitate de fărâmiţare a bulgărilor de pământ, proprietate ce va asigura răsărirea uniformă a plantelor de cultură şi producţii însemnate din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Datorită capacităţii inegalabile de fărâmiţare a bulgărilor, veţi putea face economii la numărul de treceri. Aceasta înseamnă economie de timp şi bani, iar pagubele cauzate de tasarea solului la trecerile repetate vor fi semnificativ mai mici!
Aşadar, folosiţi-vă deja de pe-acum de aceste posibilităţi tehnice, pentru a nu pierde avantajele prezentate!

Pentru detalii vă rugăm să-l contactaţi pe Alin Potocean – director vânzări, la telefon 0733-969-733; web: www.guttler.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →