Crescătorii de animale așteaptă de două luni adeverințe de credit - Revista Ferma
1 minut de citit

Crescătorii de animale așteaptă de două luni adeverințe de credit

vintila111 m Crescătorii de animale așteaptă de două luni adeverințe de credit

Căutăm să depășim varianta cu ANSVSA. Se știe că, fără acordul medicului veterinar concesionar, nu putem să eliberăm nimic. Animalele trebuie înregistrate bine, trebuie evidențiate clar și noi căutăm proceduri care să-i ajute pe fermieri să-și ia cât mai repede adeverințele. Știți bine că astea sunt plățile anului următor, nu sunt plățile anului curent. (…)”, a spus Daniel Botănoiu, secretar de stat în MADR.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, declara că liderii crescătorilor de animale au dat termen Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) până pe 5 noiembrie pentru eliberarea adeverințelor de credit.

Mai realist, Eugen Gonțea, președintele FOM, nu crede că angajații APIA vor reuși să finalizeze introducerea datelor din cererile de plată pentru sectorul zootehnic în baza de date cu cererea unică de plată mai repede de jumătatea lunii decembrie 2015. Abia după aceea APIA ar putea elibera crescătorilor de animale adeverințe de credit.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →