Contractele futures, o sabie cu două tăişuri - Revista Ferma
1 minut de citit

Contractele futures, o sabie cu două tăişuri

Anul trecut, fermierul timişean a obţinut o medie de 9 tone la porumb. Nu a ieşit tocmai cum şi-a dorit, pentru că încheiase un contract futures de 500 tone pe care a trebuit să-l onoreze iar preţul era ceva mai mic. A pierdut cam 100.000 de lei din cauza asta. Acum, speră să dea lovitura cu rapiţa.

 rapita cu daunatori m Contractele futures, o sabie cu două tăişuri

„Dacă trec de 2.500 kg la hectar, ies bine în câştig. La 2 lei cât e acum kilogramul de rapiţă, perspectivele sunt foarte bune”, recunoaşte acesta, în condiţiile în care în vara trecută a recoltat o medie de numai 2 tone. Cultura s-a dezvoltat destul de bine, însă, ca de obicei, au apărut presiuni din partea dăunătorilor. Mai întâi Meligethes, după care Epicometis hirta (gândacul păros). „Efectele pot fi destul de importante dacă numărul indivizilor depăşeşte pragul de dăunare. Când ai deja trei indivizi pe o plantă, pierderile economice pot fi foarte mari”, a avertizat fermierul.

Cu toate acestea, agronomul consideră că cea mai profitabilă cultură a acestui sezon va fi chiar rapiţa. Iată DE CE!

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →