„Contestatarii de profesie” vor fi sancţionaţi - Revista Ferma
5 minute de citit

„Contestatarii de profesie” vor fi sancţionaţi

tabara 2 m „Contestatarii de profesie” vor fi sancţionaţi

„În primul rând, să fie penalizat. Deci, te-ai băgat într-o contestaţie, trebuie să fii sigur că faci contestaţia că ai fost neîndreptăţit participând la licitaţia respectivă sau la operaţiunea respectivă. Nu să o faci numai ca să şantajezi pe cineva.

Ai pierdut această contestaţie, plăteşti pentru timpul pe care l-ai luat, pentru întârzierile cauzate, pentru că, de obicei, ele, chiar dacă sunt intervale de timp mici de analiză, cauzează pierderi”, a explicat Tabără, citat de Agerpres, la o întâlnire la Alba Iulia, cu primarii de comune din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

 

Simplificări la plata TVA

Ministrul Agriculturii a promis şi că va discuta cu ministrul Finanţelor despre simplificarea procedurilor privind TVA-ul pe care beneficiarii banilor europeni trebuie să îl plătească. „TVA-ul oricum este la un nivel foarte mic faţă de banii pe care-i putem aduce în circulaţie, în circuitul economic al României. (…)

Şi mie mi se pare absolut incorect să plătesc comisioane, dobândă, pentru 3 luni, ca să-mi dea după aceea tot statul înapoi TVA-ul. De ce trebuie să plătesc aceste comisioane?”, a spus Tabără, citat de Agerpres, dând exemplu cazul comunei Rădeşti din judeţul Alba, care are de plătit TVA de 1,5 mil. lei, în timp ce bugetul local este de doar 200.000 lei.

În Regiunea Centru au fost contractate 26 de proiecte pe Măsura 125 şi 65 proiecte pe Măsura 322.

 

Tabără l-a demis pe şeful CRPDRP Satu Mare

Ministrul Agriculturii l-a demis pe şeful Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) 6 Nord-Vest Satu Mare. Mihai Seucea, fost consilier al lui Emil Boc, a fost numit la conducerea CRPDRP Nord-Vest în octombrie 2010.

Aflat la Satu Mare pentru a doua oară în ultimele două luni, Tabără şi-a motivat vizita prin faptul ministerul a primit reclamaţii că la CRPDRP Satu Mare s-ar fi solicitat comisioane la acordarea finanţărilor pentru proiectele cu fonduri europene.

Tabără s-a întâlnit cu primarii din Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bihor, Cluj şi Bistriţa-Năsăud care au proiecte pe măsurile 125 şi 322 din PNDR. Potrivit lui Tabără, numai pe Măsura 322, CRPDRP Satu Mare a primit peste 150 de proiecte. „Acolo unde constatăm că nu este posibilitatea realizării proiectelor, am dori ca acestea să fie repartizate astfel încât să fie preluate de alţi beneficiari care să poată să utilizeze banii.

Am vrea să avem certitudinea că până la finalul anului să avem absorbiţi cel puţin 1,1-1,2 miliarde de euro”, a spus Tabără, citat de Agerpres. Stadiul proiectelor va fi verificat din nou peste o lună.

 

Investiţii PNDR: Cereri duble faţă de alocare

Aproape 90.000 de cereri de finanţare au fost depuse, până în prezent, pentru măsurile de investiţii din PNDR, sumele solicitate depăşind de două ori alocarea totală a acestor măsuri.

Alocarea totală pe toţi anii de derulare a Programului pentru măsurile de investiţii din PNDR pe care APDRP le implementează este de 7,01 mld. euro, din această sumă fiind solicitate, până în prezent, aproximativ 15 mld. euro, prin 89.314 cereri de finanţare depuse. Din totalul solicitărilor depuse, APDRP a selectat spre finanţare 47.698 de cereri, în valoare de 4,41 mld. euro, reprezentând 63% din alocarea financiară a măsurilor de investiţii.

Până în 24 august 2011, APDRP a semnat contracte de finanţare cu 36.417 beneficiari de fonduri europene nerambursabile, în valoare de 4,1 mld. euro, acest proces fiind în plină desfăşurare, şi a plătit efectiv către beneficiarii proiectelor contractate 2,52 mld. euro din fondurile alocate PNDR 2007-2013.

 

INFO

CREDITE
2.250 garanţii cu banii pe ha

APIA a eliberat 2.250 adeverinţe pentru fermieri care vor credite în contul plăţii pe suprafaţă pe 2011. Fermierii pot lua credite în lei pentru finanţarea activităţilor curente de maxim 80% din subvenţia cuvenită, la cursul leu/euro al BNR la data cererii creditului, de la 11 instituţii financiare cu care APIA are convenţii: BRD, CEC Bank, BCR, Banca Transilvania, BC Carpatica, Intesa Sanpaolo Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Procredit Bank, FGCR IFN-SA şi Agricover Credit IFN-SA.

RABLA
Start în 12 septembrie

Din 12 septembrie 2011, proprietarii de tractoare sau maşini agricole autopropulsate uzate care vor să le înlocuiască prin programul Rabla se pot adresa producătorilor validaţi în Program, care vor fi anunţaţi pe pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu: www.afm.ro. După obţinerea notelor de înscriere în Program, solicitanţii trebuie să depună la AFM cererile de finanţare şi documentele prevăzute în Ghidul de finanţare a Programului.


MODIFICARE
Modificări la plata impozitelor

Ministerul Finanţelor ar putea renunţa, din 2012, la obligativitatea plăţii anuale a impozitului pe profit, lăsând firmele să aleagă între plata trimestrială şi cea anuală, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal. Măsura nu va fi aplicată şi celor care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură, care vor utiliza, în continuare, sistemul de plată anuală a impozitului pe profit, fără efectuarea de plăţi anticipate.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →