3 minute de citit

Construieşte cu Hoermann! (II) – o gamă largă de hale perfect gândite

Halele metalice prezintă avantajul unui interior generos, fiind posibilă o construcţie cu deschidere mare, iar pereţii exteriori pot fi placaţi cu lemn sau cu tablă trapezoidală; pe de o parte, metalul este mai atractiv datorită întreţinerii uşoare şi costurilor reduse, iar pe de altă parte, lemnul inspiră o atmosferă caldă, naturaleţe. Indiferent de solicitări, specialiştii noştri proiectează şi montează construcţia care întruneşte exigenţele dumneavoastră.

ConstruieÅŸte cu Hoermann_b
• Acoperişul şi pereţii. Fie că optaţi pentru un acoperiş în două ape, plan sau într-o apă, trebuie să ţineţi cont de cerinţele fizice ale construcţiei cu privire la integrarea ei armonioasă în peisajul natural şi urban şi, în acelaşi timp, să respectaţi prevederile legale în vigoare. Forma acoperişului, învelitoarea acestuia şi placarea pereţilor exteriori depind, de asemenea, de viitoarea utilizare a halei dumneavoastră. În cazul unei hale simple de depozitare, un acoperiş sandwich de 30 mm cu perete din tablă trapezoidală corespunde pe deplin scopului; la o hală pentru adăpostit maşini şi utilaje agricole, care trebuie să se integreze în peisaj, placarea pereţilor exteriori se execută cu material din lemn iar învelitoarea acoperişului cu ţigle.
• Porţile şi uşile. Fabrica Hoermann de la Buchloe (Germania) produce porţi şi uşi glisante, pliante sau batante, împreună cu armăturile necesare. Acestea se caracterizează printr-o prelucrare solidă, funcţionalitate ridicată şi rezistenţă în timp; construite cu cadre metalice robuste, zincate din profile pătrate, aceste accesorii se pot livra la comandă în toate dimensiunile şi variantele de execuţie. Uşile şi porţile pot fi prevăzute pe o parte cu scânduri profilate, având căptuşeală din lemn de molid sau din tablă trapezoidală. La cerere pot fi izolate pe ambele părţi.
Dacă optaţi pentru porţi glisante, acestea pot fi acţionate mecanic, electric sau pot fi radiocomandate; indiferent de model, în porţi pot fi integrate uşi de refugiu. Porţile secţionale sunt disponibile în variantele cu una sau cu două laturi izolate, cu secţiune de vizibilitate sau total cu sticlă, cu acţionare manuală pe lanţ sau electrică, având dirijare prin impuls şi cuplare/decuplare de siguranţă.
De asemenea, HOERMANN proiectează şi execută construcţii noi de hale prevăzute cu instalaţii fotovoltaice; prin intermediul acestora, costurile cu finanţarea sunt sensibil reduse. Halele cu sisteme de producere a energiei sunt soluţii complete, pentru care sintagma „de la fundaţie până la acoperiş” se adevereşte. Construcţiile au aspect estetic atractiv, sunt eficiente şi au inclusă energia viitorului, care rentează din toate punctele de vedere.
Indiferent de nevoile pe care le aveţi, fie că e vorba de o hală industrială cu costuri reduse pentru un parc auto, producţie sau depozitare, HOERMANN execută atât hale „reci”, cât şi variante izolate (căptuşite cu panouri sandwich sau cu tablă), care să se plieze perfect pe nevoile şi cerinţele clienţilor.

Text şi foto: Hoermann

Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →