Combate bolile cerealelor cu noul fungicid Mizona® de la BASF - Revista Ferma
2 minute de citit

Combate bolile cerealelor cu noul fungicid Mizona® de la BASF

MIZONA - contine XEMIUM_bDe aceea BASF oferă fermierilor profesioniști o soluție nouă și eficientă, la un cost rezonabil. Fungicidul Mizona® este gata formulat, iar cele două substanțe active cu moduri diferite de acțiune oferă un control foarte bun al bolilor precum septorioza sau ruginile. Produsul are acțiune FAST (Formula Activă în Spațiu și Timp) și oferă în plus efecte fiziologice de vitalizare a culturii, grație tehnologiei AgCelence®. 

Acțiunea FAST este oferită de substanța activă Xemium®. Este cea mai puternică substanță activă din grupa chimică SDHI creată de BASF până acum. Xemium® are ca mod de acțiune inhibarea enzimei succinat dehidrogenază și oferă  cea mai mare mobilitate în plantă. Pe lângă aceasta, oferă un spectru foarte larg de combatere și proprietăți preventive și curative, fiind eficientă în special împotriva septoriozei. Cea de-a doua substanță activă, piraclostrobin, este una dintre cele mai eficiente strobilurine, oferind nu doar o combatere excelentă a septoriozei sau ruginilor, ci și efecte fiziologice AgCelence®.

Mizona_ambalaj_bEficacitate bună la costuri rezonabile 

Produsul se poate utiliza în ambele tratamente de primăvară la toate culturile de grâu de toamnă sau primăvară, precum și la culturile de orz de toamnă sau primăvară. Spectrul larg de combatere face ca Mizona® să fie o alegere excelentă pentru protecția împotriva următoarelor boli:

  • septorioza (Zymoseptoria tritici)
  • rugina brună (Puccinia triticina)
  • pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres)
  • arsura frunzelor de orz (Rhynchosporium secalis)

Spre deosebire de alte produse similare, Mizona® oferă eficacitate foarte bună, la un cost mic pe hectar. Aplicat în doza de 1 litru/ha, produsul oferă o eficacitate de 93% în combaterea septoriozei. Însă avantajul produsului face ca acesta să aibă o bună eficiență chiar și la o doză de 0.5 l/ha, menținând astfel un cost accesibil.

Mizona_aplicare_bFungicidul Mizona® se poate aplica la culturile de grâu sau orz, de la începutul alungirii tulpinii și până la finalul înfloritului, în doza omologată de 0.5 – 1 l/ha, în cel mult două tratamente, cu un interval de 21 de zile între ele. Timpul necesar de pauză până la recoltare este de 35 de zile.

Toate detaliile despre fungicidul Mizona® sunt disponibile pe site-ul BASF. Pentru informații suplimentare se poate discuta și cu un reprezentant local BASF.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →