2 minute de citit

CNH a adoptat tehnologia de imprimare 3D pentru piese de schimb

CNH-3D_Printing-01_bCa parte a continuării eforturilor sale de a raţionaliza procesele de producţie, de a spori productivitatea şi de a găsi modalităţi mai durabile de lucru, CNH Industrial a făcut un pas semnificativ în implementarea tehnologiei Additive Manufacturing prin producerea primului său model 3D pentru piese de schimb, se precizează într-un comunicat al companiei multi-brand.

Additive Manufacturing, un sinonim al imprimării 3D, este procesul prin care componentele sunt create dintr-un fişier digital pentru a construi straturi de material sub controlul calculatorului. Odată imprimate, fiecare parte se supune unor teste riguroase pentru a se asigura că îndeplineşte cerinţele şi specificaţiile CNH Industrial.

Unul dintre principalele avantaje ale tehnologiei de tipărire 3D este faptul că permite fabricarea pieselor de schimb la nivel local. Acest lucru este deosebit de avantajos atunci când numai o cantitate mică de piese este necesară pentru a satisface comenzile urgente specifice şi, de asemenea, conduce la o gestionare mai inteligentă a stocului şi la o disponibilitate sporită. Fiecare produs poate fi imprimat într-un interval de 24 până la 36 de ore, cu o cantitate optimă de resurse.

Spre deosebire de procesul de fabricare tradiţional, caz în care materia primă este îndepărtată sau tăiată, Additive Manufacturing este un proces precis care creează mai puţine deşeuri şi materiale rămase, reducând în acelaşi timp la minimum timpul de întrerupere al maşinii. Aceasta, la rândul său, oferă clienţilor un cost total de proprietate îmbunătăţit.

CNH-3D_Printing-02_bPrimele componente create prin acest nou proces includ patru părţi pentru utilizarea pe autobuze şi echipamente agricole. Toate piesele sunt fabricate din material plastic, iar compania efectuează teste suplimentare care vor permite producţia viitoare a componentelor metalice utilizând această tehnologie.

CNH Industrial se angajează să investigheze în continuare potenţialul Additive Manufacturing, cu scopul de a produce o gamă completă de piese şi de a răspunde prompt la toate tipurile de nevoi în fiecare etapă a ciclului de viaţă al produsului. Imprimarea 3D oferă avantaje semnificative în materie de durabilitate, inclusiv optimizarea materiilor prime, utilizarea energiei şi întregul lanţ de producţie şi furnizare, susţin reprezentanţii grupului.

CNH-3D_Printing-03_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →