Cinci ţări găzduiesc peste 90% din culturile OMG - Revista Ferma
2 minute de citit

Cinci ţări găzduiesc peste 90% din culturile OMG

Potrivit celui mai recent raport al Serviciului Internaţional pentru Achiziţionarea Aplicaţiilor Agro-Biotehnologice (ISAAA), în 2018, nu mai puţin de 191,7 milioane de hectare erau cultivate cu plante transgenice în 26 de ţări, cu 1,9 milioane de hectare mai mult (respectiv 1%) decât cu un an înainte.

culturi-biotehnologice_bStatele Unite ale Americii, Brazilia, Argentina, Canada şi India exploatau un total de 174,5 milioane hectare de culturi biotehnice, echivalentul a peste 90% din suprafaţa totală globală. SUA sunt de departe principalul motor, cu 75 milioane de hectare alocate culturilor transgenice (în special soia, porumb şi canola), în timp ce Brazilia vine tare din urmă, cu cele 51,3 milioane de hectare semănate în 2018.

Argentina şi-a menţinut poziţia a treia în clasament, cu o suprafaţă de 23,9 milioane de hectare, în timp ce Canada a ajuns la 12,75 milioane de hectare, iar în India 6 milioane de fermieri au cultivat în 2018 o suprafaţă de 11,6 milioane hectare de bumbac Bt.

Spania şi Portugalia sunt singurele state europene care au adoptat în cultură plante transgenice în 2018, acestea mizând în continuare pe porumbul modificat genetic. Interesant este că Cehia, care s-a aflat şi ea pe această listă, se pare că a renunţat la cortofii Bt.

La nivel mondial, porumbul este cea mai populară cultură biotehnologică, cu 58,9 milioane de hectare cultivate în 2018, echivalentul a aproximativ 31% din totalul suprafeţelor ocupate cu porumb în întreaga lume.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →