CICh Năvodari crește bine! - Revista Ferma
3 minute de citit

CICh Năvodari crește bine!

CICh Năvodari este unic producător autorizat pentru produsele cu degajare lentă, în România. E vorba de acum renumitele produse NG (Nitrocalcar NG, Uree NG, Sulfat de Amoniu NG). La fel cum CICh Năvodari este cunoscut ca fiind singurul producător național de superfosfat simplu (SSP 0-20-0). De altfel, subliniază Marcello Lambrughi, manager național de vânzări al firmei, soluțiile pe bază de fosfor sunt produsele lor premium (Superfos 30% sau Cerealfos 40%). Produse pentru care au terminat anul trecut renovarea liniei de producție la standarde europene. O linie modernă în care se obțin produsele monogranulate, fără amestec mecanic. Aceste produse de bază se vând alături de gamele NGOO, Turbostart microgranulate starter și fertilizanți lichizi, pe bază de azot și de sulf, cu degajare lentă (pentru care anul acesta se va finaliza investiția într-o linie de fabricație).
CICh Năvodari pune la dispoziția fermierilor o multitudine de alte produse, până și fertilizanți bio, adjuvanți, penetranți și alte substanțe necesare unei bune aplicări a produselor chimice.

CICh își dezvoltă o echipă proprie de vânzări
Fermierii au început să caute și să folosească produsele speciale. Mai ales pe cele cu microelemente și pe cele pe bază de azot cu degajare lentă. Mai ales de când se recomandă, prin directivele europene, scăderea dozei de azot substanță activă la hectar. Încetul cu încetul, fermierii vor veni spre produsele care asigură o dozare precisă, prin eliberarea controlată a azotului. Fără pierderi masive prin levigare sau evaporare.
Ținând cont de această tendință certă de creștere a cererii, CICh Năvodari consideră că a sosit momentul să vină în întâmpinarea ei cu o echipă de specialiști în vânzări, care va fi condusă de trei directori, Cerasela Achim, Dorina Ion și Eduard Zaharia. Fiecare având o echipă de vânzători profesioniști alături. Așa cum fosforul asigură o dezvoltare mai bună a sistemului radicular, tot așa speră Marcello Lambrughi că super directorii săi vor dezvolta sistemul de vânzări al combinatului. Noi nu putem decât să le urăm succes, cu speranța că din ce în ce mai mulți fermieri vor face cartare agrochimică și tratamentele cele mai bune pentru un sol productiv și sănătos.

 CICh Năvodari creÈ™te bine!

Marcello Lambrughi (stânga) și Eduard Zaharia

 

NOUA TEHNOLOGIE AMESAL
Adusă tocmai de peste Ocean, noua tehnologie Amesal dublează, practic, efectul produselor pe bază de fosfor. Amesal 200 N este un polimer de sinteză cu o capacitate de schimb de cationi mare, care se leagă în mod preferențial cu cationii metalici (fier, aluminiu) în solurile acide și cu calciu în solurile bazice. Astfel, fosforul prezent în granulele de fertilizant tratate cu Amesal 200 N, conform afirmațiilor managerului de marketing al CICh, Eduard Zaharia, este mult mai disponibil pentru cultură (70-80%), dublând practic randamentul, comparativ cu un fertilizant clasic pe bază de fosfor.


 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →