Cel mai bun tractor de 100 CP - Revista Ferma
3 minute de citit

Cel mai bun tractor de 100 CP

tractor 100 cp m Cel mai bun tractor de 100 CP

Astfel, Case-IH CS 105 Pro: 101 CP (fabricat: St. Valentin, Austria), Deutz-Fahr Agrofarm 430: 109 CP (Treviglio, Italia), Fendt 310 Vario: 100 CP (Marktoberdorf, Germania), John Deere 5100R: 101 CP (Mannheim, Germania), Massey Ferguson 5445:  95 CP (Beauvais, Franţa), New Holland: 106 CP (Jesi, Italia) şi Valtra N92: 101 CP (Suolahti, Finlanda) au fost testate la lucru – arat, grăpat, remorcare şi încărcare, cu ajutorul celui mai renumit institut european de testare a tractoarelor DLG, care a măsurat şi comparat puterea motorului, cuplul, consumul de combustibil, forţa de ridicare şi nivelul zgomotului.

La cererea organizatorilor, constructorii au trimis toate tractoarele echipate cu câte un încărcător la alegere, însă pentru a evalua performanţa tractoarelor în timpul lucrului, nu pe cea a încărcătoarelor. A lipsit din competiţie Claas, constructorul nereuşind să trimită modelul Axos cu motor Perkins pentru teste, iar noul Arion 400 nu era încă disponibil.

Pentru a evalua capacităţile reale ale celor şapte tractoare, au fost testate, de asemenea, cabinele, urmărind spaţiozitatea, vizibilitatea şi utilizarea spaţiului pentru depozitare în interiorul cabinei, au fost comparate cutiile de viteze cu privire la uşurinţa manevrabilităţii, fineţe şi viteză de răspuns şi număr de trepte şi au fost verificate minuţios toate comenzile. Nu în ultimul rând, au fost testate frânele şi uşurinţa întreţinerii.

Rezultate

Câştigătorul net a fost Fendt 310 Vario, care a ieşit pe primul loc la testele de performanţă, funcţionalitate, confort şi consum, dar şi la… preţ (diferenţa dintre cel mai ieftin şi cel mai scump dintre tractoarele testate a fost de 27.000 euro), motorul Deutz cu 4 cilindri cu care este echipat trecând detaşat peste media celorlalte, în timp ce transmisia a fost desemnată “cum nu se poate mai bună pentru clasa sa”.

Case-IH CS 105 Pro a primit cel mai mare punctaj pentru ergonomie, calităţi constructive şi performanţă generală, iar scoruri foarte bune la toate testele au obţinut şi JD 5100R şi MF 5445.

Aşadar, dacă vă doriţi un tractor puternic, cu performanţe bune şi sunteţi dispus să cheltuiţi puţin mai mult pentru combustibil, MF 5445 este o alegere foarte atractivă. Dacă principalul criteriu este raportul calitate-preţ, Deutz-Fahr şi New Holland sunt competitori incontestabili, iar dacă sunteţi în căutarea unui tractor puternic şi bun la toate, merită să luaţi în considerare modelul N92 de la Valtra.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →