1 minut de citit

Ce se va întâmpla cu tractorul românesc U650!

tractorul romanesc U650_b

O companie de stat din Egipt urmăreşte să revitalizeze tractorul românesc de tip U650, folosind tehnologiile moderne, pentru a veni în întâmpinarea cererii de pe pieţele africane, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Propunerea a fost avansată în cadrul unei întâlniri, la Cairo, dintre secretarul de stat Iulian Cristian Simu și Abdel Moneem El-Terras, preşedinte şi director general al Organizaţiei Arabe pentru Industrializare (OAI).

Oficialul român a pledat pentru dezvoltarea de parteneriate între companiile româneşti şi cele egiptene, care să creeze premisele necesare pentru accesarea pieţei egiptene sau pentru a dezvolta proiecte comune pe terţe pieţe.

Republica Arabă Egipt este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României în zona Africii. În primele 9 luni ale anului 2020, schimburile comerciale româno-egiptene au totalizat 452,58 milioane de dolari, din care exporturile României au reprezentat 364,17 milioane de dolari şi importurile 88,41 milioane de dolari.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →