Caussade Semences România a împlinit 5 ani! - Revista Ferma
4 minute de citit

Caussade Semences România a împlinit 5 ani!

caussade2 m Caussade Semences România a împlinit 5 ani!

Acum, în 2013, Caussade Semences România împlinește 5 ani de activitate, 5 ani de provocări, de succese, de experiențe acumulate și, nu în ultimul rând, multă muncă și perseverență. 5 ani în care pasiunea și dorința de a progresa continuu a ghidat echipa verde Caussade Semences în a se impune pe piața de profil, prin alegerea celor mai adaptate varietăți din portofoliul grupului dar și prin soluții comerciale, astfel încât produsele pe care le oferă să raspundă cât mai bine nevoilor partenerilor.

 

De la idee la fapte…

Misiunea asumată la demararea proiectului Caussade Semences în România, a fost aceea de a oferi soluții tehnologice inovative fermierilor și tuturor celor care acționează în sectoarele în care sunt folosite ca materie primă produsele agricole.

Activitatea pe piața locală a început cu un portofoliu de doar trei specii – porumb, floarea soarelui și rapiță – dar cum acțiunea face mai mult decât o sută de cuvinte… În permanență au fost introduse noi specii, ajungând în prezent, în această campanie de primăvară, la un număr de 10 specii, din cele 50 de specii deținute de compania mamă.

Conform propriilor estimări, compania a încheiat anul 2012 pe a treia poziție în topul companiilor de semințe din România, având ca și criteriu cifra de afaceri și suprafața însămânțată cu cele 8 specii de cultură din portofoliul comercial în 2012. Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără o investiție în capitalul uman al companiei, cel care constituie motorul de dezvoltare, alături, desigur, de performanța genetică.

Pe viitor ne dorim să consolidăm această poziție în condițiile în care Groupe Caussade Semences deține cel mai mare portofoliu de specii pentru cultura mare și plante furajere, respectiv 50 de specii. Practic, în acest moment Caussade Semences poate oferi sămânță pentru aproape orice specie din categoria cultură mare și plante furajere cultivate în fermă, un deziderat care ne ajută foarte mult să ne îndeplinim acest obiectiv.

 

Un succes programat… sau creativitate pentru eficiență și rezultate

Ștefan Gheorghiță, Director General Caussade Semences Est Europa: “Un singur lucru îl repet echipei mele: ai nevoie de un moment de glorie pentru a deveni faimos. Dar ca să fii un profesionist desăvârșit, ai nevoie de un plan și o strategie, iar succesul se construiește cu inteligența de a vedea lucrurile în perspectivă, planificarea până la detaliu și, cel mai important, succesul se construiește pe etape.

Am plecat la drum cu Dan Săvoiu și Patrick Valmary, cu o speranță care pentru noi a reprezentat o datorie și nu un lux, datoria de a transforma visele în realitate și de a fi dispuși să plătim prețul acestei transformări.

Acum un lucru este cert: ne-am îndeplinit obiectivele propuse și o mare parte din acest succes se datorează echipei mele, un succes măsurat în 35 mil. de euro cifră de afaceri, aproximativ 40 de angajați, o stațiune de cercetare și testare a germoplasmei Caussade Semences la condițiile pedoclimatice din sud-estul Europei, o stație de procesare, tratament și ambalare și o platformă logistică care deservește atât activitățile pe plan local cât și pe cele la nivel de est-european și, bineînțeles, pe cele ale întregului grup”.

La Mulți Ani CAUSSADE SEMENCES ROMÂNIA!


Rețeta aplicată: ambiție, pasiune și un gram de seducție

Cum putem caracteriza pe scurt cei 5 ani? Drumul de la punctul de plecare, până în prezent, a fost categoric unul al organizării, în care fiecare acțiune a fost atent gândită, astfel încât talentul tinerilor din echipa Caussade Semences și imaginea Caussade Semences să transforme compania într-un brand puternic pe piața de profil.

Odată cu oamenii vine și performanța, iar ei se transformă într-o echipă atunci când dorințele, motivațiile și mentalitățile conlucrează spre un obiectiv comun și un drum bazat pe ambiție, pasiune și un gram de seducție… pentru viitor.

Text și foto: CAUSSADE SEMENCES ROMÂNIA

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →