3 minute de citit

Carmistin a ales Krone

Krone Munax utilaje romania_b

2020 s-a dovedit un an greu pentru toate industriile, criza CoVid-19 afectând puternic toate sectoarele economiei. În cadrul Grupului Carmistin s-a decis continuarea planurilor de modernizare a utilajelor și a tehnicii pe linia de agricultură. Compania a achiziționat o serie de echipamente noi, precum cositori, greble și o presă de capacitate ridicată. Achizițiile au fost făcute de la unul dintre producătorii de top – Krone, companie germană de renume atât în domeniul agricol, cât și în cel logistic, prin producerea binecunoscutelor remorci rutiere.

 

La a doua achiziție

Compania Carmistin nu este la prima modernizare de acest tip, în 2018 făcând o altă investiție în aceeași direcție. Astfel a testat calitatea produselor Krone și a dezvoltat o relație durabilă, bazată pe încredere, cu importatorul Krone în România – Munax SRL.

 

Echipamente pentru cosit și greblat

În prezent, lucrările aferente liniei de agricultură, respectiv recoltarea, se realizează cu o combină Krone EasyCut F 320 CR și o combină Krone EasyCut B 870 CR. Este de fapt o cositoare frontală cu condiționare, în combinație cu o cositoare de tip future, practic fiind două cositori unite printr-un cadru solid care este atașat la tractor prin prinderea în trei puncte.

Strângerea culturii se realizează cu grebla de adunat, cu dispunere centrală – Krone Swadro TC 680. Această greblă este pe cât de simplă, pe atât de robustă și ușor de folosit. Grebla cu dispunere centrală este recomandată în culturile care se scutură ușor, datorită traseului scurt pe care îl parcurge recolta, de aceea se recomandă mai ales în cultura de lucernă.

Krone Swadro TC_b

Presa KRONE 1290 HDP XC

Presarea materialului se face în acest caz cu presa de înaltă densitate KRONE 1290 HDP XC, o presă binecunoscută la nivel mondial pentru densitatea crescută a baloților. Mașina e renumită și pentru volumul mare de lucru, putând balota cu ușurință 200 tone de material pe zi, dimensiunea balotului de 120x90x240 cm devenind un standard în această industrie, în cultura de paie de grâu greutatea medie a balotului fiind de 500 kg.

Această echipare vine și cu un tocător cu 26 de cuțite, care sporește densitatea cu câteva procente, dar avantajul principal este că timpul de tocare în remorca tehnologică este mai mic și desfacerea baloților este ceva mai ușoară.

 

un articol realizat de MUNAX

mai multe pe această temă www.munax.ro

 

 

 

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →