Campionul câmpului: CASE IH Magnum 380 CVX - Revista Ferma
4 minute de citit

Campionul câmpului: CASE IH Magnum 380 CVX

case311 m Campionul câmpului: CASE IH Magnum 380 CVX

CASE IH Magnum 380 CVX a reușit să-i convingă pe specialiștii nemți atât cu partea sa tehnică, cât și în ceea ce privește economia de carburant și, bineînțeles, eficiența lui. 

 

Trei titluri importante

La începutul lui 2016, după o lungă pauză, editorii revistei Profi din Germania au revenit la Magnum Case IH pentru un alt test drive. Magnum 380 CVX a fost selectat pentru a fi supus acestor probe tehnice pe considerentul că este cel mai nou model din această gamă de tractoare.

Această campanie a revistei Profi promovează rezultatele excelente înregistrate în raportul de la finalul testării și scoate în evidență puterea de care a dat dovadă acest tractor la proba de cultivare a miriștii. Aceasta e dovada clară a faptului că Magnum reprezintă, în prezent, ca și în trecut, un model de tractor de referință la categoria tehnicii pentru lucrările solului, de unde și titlul de “Campionul câmpului”, calificare care se adaugă colecției de titluri obținute deja de Magnum 380 CVX: “Tractorul anului 2015” și ”Mașina anului 2015”.

 

Calificative la superlativ

Potrivit articolului celor de la Profi, performanța superioară a tractorului Magnum în câmp se datorează echilibrului ideal al greutății pe axe, motorului FPT performant, sistemului hidraulic puternic și transmisiei CVX special dezvoltată pentru acest utilaj. Mai mult decât atât, toate aceste componente sunt la fel de ușor de operat ca și până acum, notează echipa editorială a Profi. Cifrele privind performanța motorului sunt la superlativ: la testare, tractorul a înregistrat un nivel ridicat de putere la PTO, o creștere considerabilă a cuplului (mai mult de 42%), cuplu la puntea spate de 1664 Nm și un cuplu de pornire de 127%. „Excelent” și „Remarcabil” sunt calificativele cel mai des utilizate de experții de la revista Profi. 

Modelul CVX a păstrat un atu specific întregii serii Magnum, și anume economia de combustibil. Consumul de motorină măsurat în timpul testului la priza de putere a fost de doar 220 g/kWh – „Cel mai bun din această clasă”.

La proba privind lucrările de tracțiune, la puterea maximă de tracțiune, tractorul a înregistrat 256 g /kWh, fiind caracterizat “Super! – Mai mult decât a atins vreodată un tractor standard într-un astfel de test!”

Și să nu uităm proba în transport: CASE IH Magnum 380 CVX s-a dovedit a fi cu 12% mai economic în operațiunile de transport decât media tuturor tractoarelor testate anterior.  

Cea mai importantă parte a articolului din revista germană Profi încheia întregul material dedicat tractorului Case Magnum 380 CVX cu următoarea concluzie: ~n testarea realizată de Profi, tractorul Magnum 380 CVX, cu o putere maximă de 435 CP, a reușit să tragă mai mult decât orice tractor standard testat anterior de specialiștii Profi. Acest atu împreună cu un consum redus de combustibil fac din Magnum 380 CVX “Campionul câmpului”.

 

Text și foto: Titan MachineryARGUMENTE TEHNICE

APM: După cum știm cu toții, aceste valori sunt atinse prin modul în care motorul și transmisia lucreaza împreună. Testul demonstrează că transmisia are un rating de eficiență foarte bun.

CVX: Transmisia variabilă continuu CVX este la fel de bună ca și omoloaga ei mecanică. Concurenții au un drum lung de parcurs pentru a ajunge la aceleași performanțe și facilități în lucru: operarea manetei pe ambele părți (dreapta și stânga), trei viteze în pilonul A și un “multicontroler” reglabil și receptiv. Proba a fost notată cu calificativul “Grozav”.

Sistemul hidraulic: Pompa cu debit de 221 litri/minut, disponibilă ca dotare standard, a primit verdictul „Impresionant”, atingând 282 l/min de la versiunea Twin Flow și o forță maximă reală de ridicare de 12 tone măsurată la ridicătorul spate și 5,2 tone la tirantul frontal. Nota a fost “Excelent”,


 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.14(175) 15 – 31 august 2016

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →