1-10 octombrie: semănat spanac pentru producția timpurie de primăvară;
Nu uitați! Pentru a avea legume proaspete primăvara devreme, este timpul să cultivați ceapa verde (de stufat), usturoiul verde, salată, spanac, lobodă, toate acestea rezistă bine la temperaturi joase!
– se scot cartofii de toamnă;
– morcovii, pătrunjelul, păstârnacul se scot pe timp uscat, se zvântă, se curăță de frunze și se depozitează în pivniță;
– se recoltează ultimii ardei, care au devenit dulci si cărnoși;
– roșiile necoapte se pot recolta și se depozitează într-o încăpere întunecoasă, unde se coc;
– se recoltează varza și se pune la murat;
– se recoltează vinetele, ardeii, guliile, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, țelina;
– se recoltează gogonelele, care pot fi puse la murat.
– se curăță terenul de resturile vegetale și se pregătește terenul în vederea fertilizării;
– se sapă terenul, pe masura ce s-au recoltat ultimele legume;
Se plantează răsadul de salată pentru primăvară; se seamănă morcovii, pătrunjelul, mazărea, ceapa și usturoiul pentru recoltele timpurii de anul viitor;
– se continuă plantatul bulbilor de toamnă;
– se mai pot aduna semințele de ceapă și lobodă.