Borealis L.A.T. se extinde - Revista Ferma
3 minute de citit

Borealis L.A.T. se extinde

Situată în centrul regiunii agricole din sud-vestul României, în comuna Işalniţa, unitatea din Craiova are o suprafaţă de 38.500 metri pătraţi şi o capacitate totală de depozitare de 23.000 tone de îngrăşăminte (azotat, NP şi NPK), din care 15.000 de tone pentru azotatul de amoniu. Pe lângă spaţiul generos pentru depozitare, noua hală îndeplineşte toate cerinţele de securitate. Astfel, incinta este dotată cu sisteme de siguranţă de ultimă generaţie, inclusiv cu instalaţie pentru detectarea fumului, cu panou de comandă şi sisteme automate de stingere a incendiilor.
În plus faţă de îngrăşăminte, în unitate este depozitat şi produsul AdBlue® – soluţie cu uree apoasă de înaltă puritate care ajută la reducerea emisiilor de NOx de la vehicule.

Borealis L.A.T. se extinde
„Suntem foarte bucuroşi că putem să ne inaugurăm un nou depozit de amonio-nitraţi în România. Inaugurarea unităţii de la Craiova, la un an şi jumătate de la deschiderea depozitului din Periam, este dovada vie a angajamentului nostru de a fi un jucător major pe piaţa de îngrăşăminte”, a explicat Gerald Papst, vicepreşedintele Borealis Business Unit Fertilizer, la deschiderea evenimentului.

În deplină siguranţă pentru mediu
Cerinţele şi normele pentru protecţia mediului reprezintă un alt aspect cheie al standardelor înalte de siguranţă pe care compania le urmăreşte în cazul fiecărui proiect. La unitatea din Craiova, prevenirea poluării accidentale este asigurată prin colectarea apei într-un bazin de colectare etanşeizat. “Peste tot unde funcţionăm avem standarde de siguranţă pe ambele direcţii: mediu şi hazard. Instalaţiile de la ultimul depozit sunt mult mai moderne. Spre exemplu: podeaua este demagnetizată complet, în acest mod prevenim riscul incendiilor. De asemenea, absolut orice incident s-ar întâmpla, toate reziduurile sunt colectate într-un centru de curăţare. Toţi nitraţii şi nitriţii se colectează într-un bazin separat, iar apa reziduală este purificată. Cu alte cuvinte, nu afectăm mediul sub nici o formă”, a explicat Călin Pop, General Manager Borealis L.A.T România.
Prin extinderea şi consolidarea prezenţei sale în regiunea Europei, scopul companiei este de a fi cât mai aproape de partenerii de pe piaţă, oferind soluţii logistice personalizate, create de specialiştii locali.
În 2017, Borealis L.A.T a manevrat în total 5 milioane de tone de îngrăşăminte. În prezent, compania dispune de o capacitate de depozitare de peste 700 kT, repartizate în peste 60 de locaţii din Europa.

 Gerald Papst_b

Gerald Papst: “Creşterea reţelei noastre de depozite şi a capacităţii de depozitare pentru îngrăşămintele pe bază de azotat sunt componentele esenţiale din strategia noastră de dezvoltare. Scopul nostru este să fim cât mai aproape de clienţi, pentru a livra cantitatea potrivită exact în momentul în care este nevoie”.

Calin Pop_b

Călin Pop: “Noul depozit se ridică la cele mai înalte standarde, deoarece oferă în primul rând siguranţă. Toate sistemele pe care le avem aici sunt automatizate sută la sută. Practic, nu avem nevoie de prezenţa unui om pentru orice intervenţie, sistemele pornesc automat şi în acest fel protejăm atât investiţia, cât şi personalul implicat”.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/213 (ediţia 1-14 mai 2018)

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →