3 minute de citit

BKT PREZINTĂ 3 NOI DIMENSIUNI V-FLEXA

Seregno (Italia), 1 februarie 2021 Gama V-FLEXA de la BKT se extinde cu 3 dimensiuni noi. VF 600/65 R 26,5, VF 650/55 R 26,5 și VF 560/60 R 22,5 sunt noile soluții care, începând de astăzi, fac parte din această gamă de anvelope radiale concepută pentru remorci agricole.

BKT_Trailer_V-FLEXA (1)_b

Însă nu este vorba doar despre dimensiuni noi: extinderea acestei game reprezintă încă un pas spre o agricultură mai sustenabilă, o condiție necesară și esențială pentru viitorul acestui sector.

Dar ce se poate face, concret, pentru a reduce impactul agriculturii asupra mediului? Semințe organice și mai bine controlate, utilizarea apei reciclate, a energiei regenerabile și depozitarea de produse în subteran sunt câteva dintre soluții. În acest sens, și vehiculele agricole pot face diferența: de exemplu, există un număr tot mai mare de tractoare inteligente, eficiente, echipate cu tehnologie specială de vârf, precum sisteme prin satelit GPS, care ajută la cartografierea terenului și înțelegerea configurației geografice a acestuia, pentru a organiza culturile, făcând, astfel, lucrările agricole mai sustenabile. 

În plus, prevenirea daunelor asupra solului devine esențială, pentru a respecta parametrii de sustenabilitate necesari: astfel, se dovedește că alegerea anvelopei potrivite pentru tractoare și remorci este esențială.

Pentru a răspunde acestor nevoi, de câțiva ani BKT a adoptat pentru soluțiile sale flexiune crescută (tehnologia IF) și flexiune foarte mare (tehnologia VF). 

Produsele care includ tehnologia IF pot transporta o greutate mai mare cu 20% cu aceeași presiune a aerului ca anvelopele standard.

În schimb, tehnologia VF (Very High Flexion) permite anvelopei să transporte o greutate cu 40% mai mare la aceeași presiune a aerului ca o anvelopă standard, așa cum se întâmplă în cazul soluțiilor din gama V-FLEXA.

BKT_V-FLEXA_b

Prezentată la târgul Agritechnica 2019, V-FLEXA este o anvelopă radială dedicată remorcilor agricole.Produsul Flotation de ultimă generație dispune de o bandă de rulare cu trei straturi din oțel HD (Heavy Duty) care oferă durabilitate sporită carcasei și, prin urmare, rezistență împotriva atacurilor care pot provoca daune. Amprenta sa foarte mare permite distribuirea perfectă a sarcinii, acționând în continuare delicat asupra terenului atunci când este necesar, evitând astfel compactarea solului și menținând valoarea recoltelor. Auto-curățarea, durabilitatea și rezistența scăzută la rulare completează calitățile care caracterizează produsele din această gamă. 

Astfel, noile soluții VF 600/65 R 26,5, VF 650/55 R 26,5 și VF 560/60 R 22,5 se alătură dimensiunii care este deja disponibilă VF 600/55 R 26,5.

Aceste anvelope noi îmbogățesc și mai mult catalogul BKT care conține deja peste 2.700 de produse. Obiectivul companiei este de a găsi soluții care pot răspunde oricărei nevoi și aplicații, dezvoltând anvelopa potrivită pentru fiecare situație, permițând astfel utilizatorilor să economisească timp și resurse și să reducă consumul.

Alegerea anvelopei perfecte pentru nevoile dvs. este deja o alegere sustenabilă.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →