Biofluid - soluţia specifică pentru plante - Revista Ferma
3 minute de citit

Biofluid – soluţia specifică pentru plante

biofluid rezerva m Biofluid - soluţia specifică pentru plante

Din punct de vedere nutritiv, este armonizat pentru plante, conţine macro- şi microelemente uşor solvabile, fiind bogat în enzime şi hormoni.

Excipientul este reprezentat de soluţia de bază a Biofluidului, care conţine 2,5×105 bacterii/ml, din circa 50-60 de specii, cum ar fi: Bacillus megatherium, Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, Clostridium pasteurianum, Clostridium sporogenes, Streptomyces albus, Pseudomonas denitrificans, Azotobacter bejerinckii, Cellulomonas subcreta, Cellulomonas miniscula, Nitrosomonas winogradskyi.

Prin utilizarea continuă a Biofluidului creşte absorbţia azotului din sol şi din aerul atmosferic, precum şi a fosforului, potasiului, precum şi a microelementelor. Efectul fungicid şi insecticid este demonstrat prin numeroase experienţe. Utilizat ca îngrăşămînt foliar, se reduc infecţiile cu virusuri şi fungi, şi se măreşte ritmul fotosintezei.


Avantajele Biofluid

În culturile tratate cu Biofluid, plantele vor avea o condiţie mai bună, creşte productivitatea, se îmbunătăţeşte calitatea produselor:

• fructele vor avea o coloraţie uniformă, se pot depozita mai bine (reduce putrefacţia), creşte rezistenţa la accidentările produse de factorii mecanici din timpul transportului;

• la cereale creşte conţinutul în gluten;

• la plantele furajere se măreşte conţinutul în proteine;

• la sfecla de zahăr se îmbunătăţeşte conţinutul în zahăr – astfel, valoarea produsului finit va fi mai ridicată.

O importanţă deosebită o are utilizarea Biofluid-ului în culturile de viţă de vie: • creşte gradul de zahăr; fructul şi mustul, precum şi vinul produs, vor fi mai caracteristic aromate. La strugurii roşii creşte concentraţia în coloranţi ai fructului cu 6-10%.

Încorporat în sol, Biofluidul (care conţine un număr mare de bacterii care se înmulţesc rapid) scade numărul microorganismelor nocive – fungii şi virusurile; astfel, se reduc afecţiunile radiculare şi se îmbunătăţeşte utilizarea substanţelor nutritive. Azotul atmosferic şi din sol, precum şi fosfaţii legaţi acumulaţi în sol, vor fi mai uşor absorbite.

Utilizarea Biofluid-ului după recoltarea producţiei, prin încorporarea în sol, măreşte ritmul descompunerii organelor vegetale rămase. Îmbunătăţeşte strucura solului, oxigenul pătrunde în straturile mai profunde ale stratului productiv, se remediază microflora din sol. Astfel, chiar şi solurile mai legate devin mai sfărâmicioase, mai uşor cultivabile.

 

Administrare

• 20 l/ha la pregătirea patului germinativ;
• 4-5 l/ha (de 2 ori în cursul vegetaţiei) ca îngrăşămînt foliar, în cultura mare;
• în pomicultură şi viticultură: 0,5-1,0% soluţie, de 4-6 ori în cursul vegetaţiei;
• în culturile intensive de legume şi fructe 0,5-1% soluţie săptămânal; se poate utiliza şi ca îngrăşămînt lichid în sistemele de picurare, soluţie de 0,5-1%.

Prin utilizarea continuă, se va reduce cantitatea de îngrăşămînt chimic administrată, după cum urmează: în primul an cu o treime, în al doilea an cu două treimi iar după anul al treilea se poate lucra fără îngrăşăminte chimice.

Biofluidul este lipsit de substanţe chimice, se pote utiliza împreună cu alte substanţe fitofarmaceutice, nu este nociv, nu este inflamabil, perioada de aşteptare după administrare fiind de 0 zile.

 

Importator pentru România: Vet Mag & Ker S.R.L.,
Pl.: Oradea, str. Matei Corvin, nr. 78; Tel: 0359.41.65.61; 0751.59.70.62

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →