BIO Seipro are grijă de via și livada ta - Revista Ferma
4 minute de citit

BIO Seipro are grijă de via și livada ta

vie Seipro Summit Agro_b

Schimbările climatice, tot mai evidente în ultimii ani, care se manifestă prin variații bruște ale temperaturii, ninsori abundente în lunile martie-aprilie, înghețuri târzii de primăvară și timpurii de toamnă, călduri excesive, precum și perioadele de secetă întâlnite în toate anotimpurile anului, afectează direct producția agricolă. Astfel, an de an, apar pierderi însemnate de recoltă în bazinele viticole și pomicole.

Uneori, aceste condiții nefavorabile de mediu influențează negativ și recolta anului viitor, din cauza slabei dezvoltări a mugurilor și a primordiilor ramurilor la pomi și ale coardelor productive la vița de vie.

 „Rezultatele obținute în perioada 2018 – 2020 au arătat un beneficiu asupra randamentului cantitativ al producției prin creșterea greutății medii a strugurilor cu 10,42% – 26,75% și creșterea calitativă a strugurilor prin asigurarea unui echilibru între conținutul de zahăr și aciditate” – ALINA DONICI, Director Științific la SDCDVP Pietroasa-Istrița

 

GAMA DE PRODUSE BIO SEIPRO

Pentru diminuarea efectelor negative ale acestor condiții de stres și pentru intensificarea proceselor fiziologice ale plantelor, Summit Agro România a introdus în portofoliu gama de produse BIO Seipro, al cărei simbol este frunza de Ginkgo biloba, recunoscută în medicină și considerată în filozofia veche japoneză ca dătătoare de forță și vitalitate.

seipro

Gama BIO Seipro de la Summit Agro conține produse cu rol de biostimulatori cu un conținut ridicat de aminoacizi liberi de formă L, activi metabolic, obținuți din materii prime de origine vegetală, prin procesul de hidroliză enzimatică a proteinelor.

Produsele sunt certificate OKO (Kiwa BCS ÖKO-GARANTIE GmbH) și recomandate spre a fi utilizate și în agricultura ecologică.

 

EFICIENȚĂ CONFIRMATĂ

“Aplicarea biostimulatorilor Shigeki și Kinactiv Fruit în diferite stadii de creștere, dezvoltare și fructificare a viței de vie a determinat o reglare a echilibrului metabolic al plantelor, prin dezvoltarea unei toleranțe bune la factorii de stres biotici și abiotici, ca efect al stimulării mecanismelor naturale de apărare”,confirmă Dr.Ing. Alina Donici, Director Științific la Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură Pietroasa-Istrița, în “Raportul final de testare Shigeki și Kinactiv Fruit – Summit Agro 2018-2020”.

 

1. SHIGEKI SUSȚINE NUTRIȚIA

Shigeki - logo_slogan

Shigeki stimulează procesele fiziologice ale plantelor, pentru a trece mai ușor peste perioadele de stres fiziologic cauzat de diverși factori biotici sau abiotici. Produsul are în componență macroelemente: fosfor (P) – potasiu (K) (7-10), bor (B) și o gamă largă de microelemente chelatate, ușor asimilabile de către plante.

Raportul echilibrat al elementelor nutritive din compoziția produsului asigură o bună creștere a sistemului foliar, contribuie la stimularea procesului de fotosinteză și fotoasimilare, ajutând la dezvoltarea sistemului radicular și la o bună absorbție a elementelor nutritive din sol. De asemenea, îmbunătățește procesul de înflorire și fructificare.

Recomandări de aplicare:

• Înainte de producerea stresului determinat de temperaturi scăzute, secetă, arșiță sau consum important pe durata înfloririi etc.

• Se aplică în doză de 1,5-2 litri/ha.

• Nu se utilizează în amestec cu produse pe bază de calciu (Ca) sau magneziu (Mg).

• Dacă nu s-a putut face tratamentul cu Shigeki înainte de stres, recomandăm folosirea produsului Kaishi.

Struguri vita de vie_b


2. KAISHI – BIOSTIMULANT CU FORMULĂ UNICĂ

Kaishi conține azot organic și o gamă largă de aminoacizi care stimulează metabolismul plantelor. Aminoacizii sunt implicați în activarea sistemului de fotosinteză, în reglarea activității stomatelor și contribuie la îmbunătățirea procesului de absorbție și de utilizare a microelementelor necesare plantelor. Toate acestea contribuie la recuperarea plantelor după o perioadă de stres.

Doza recomandată este de 2 litri/ha, fiind indicat ca tratamentul să fie repetat la un interval de 10-15 zile, folosind suficientă apă pentru a acoperi întreaga masă foliară.

 

3. KINACTIV FRUIT, PENTRU FRUCTE DE CALITATE

Logo Kinactiv Fruit

Kinactiv Fruiteste un biostimulant formulat pentru dezvoltarea, maturarea și colorarea fructelor, care are în compoziție aminoacizi, fosfor, potasiu și microelemente.

Recomandări de aplicare:

Se aplică 2 tratamente – la compactarea boabelor și în fenofaza de pârgă, pentru stimularea colorării și creșterii conținutului în zahăr și pentru îmbunătățirea proprietăților organoleptice – în doză de 2 L/ha.

Nu se utilizează în amestec cu produse pe bază de calciu (Ca), cupru (Cu) sau magneziu (Mg).

 

un articol de Dr.Ing. Endre Sigmond, Summit Agro România

mai multe pe această temă www.sumi-agro.ro

Logo Summit Agro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →