2 minute de citit

Bayer investeşte miliarde în căutarea de alternative la glifosat

Erbicidare_bDeşi au dat asigurări că glifosatul va continua să joace un rol important în agricultură, fiind păstrat în gama de produse ale companiei, reprezentanţii grupului german susţin că doresc să dezvolte metode suplimentare pentru combaterea buruienilor problemă.

Ucigaşul de buruieni, cum este numit deseori glifosatul, a devenit tot mai mult o problemă pentru Bayer, după preluarea Monsanto. Compania se confruntă cu o serie de procese în SUA cu privire la posibilele efecte asupra sănătăţii din cauza utilizării pe termen lung a glifosatului. Instanţele americane s-au pronunţat deja în câteva cazuri, solicitând daune în valoare de miliarde de dolari, însă hotărârile nu sunt încă definitive.

Între timp, Deutsche Bahn, compania naţională germană de căi ferate, caută alternative le glifosat pentru întreţinerea reţelei sale de drumuri feroviare, care măsoară peste 33.000 de kilometri. Grupul deţinut de stat este cel mai mare client unic de glifosat în Germania, cu circa 65 de tone achiziţionate pe an. Deutsche Bahn a identificat până acum trei metode care ar putea fi utilizate ca alternative posibile pentru glifosat în sectorul feroviar. Astfel, buruienile ar putea fi controlate prin folosirea apei calde, a şocurilor electrice sau a luminii ultra-violete de mare putere.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →