3 minute de citit

BASF susţine şi premiază micii viticultori

Peste 130 de crame au participat la a cincea ediţie a concursului naţional dedicat viticultorilor cu suprafeţe sub 100 de hectare, din regiunile Moldova, Muntenia, Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi Banat. ”Vinul românesc a crescut în topul preferinţelor românilor, iar prin acest concurs, care face o selecţie extrem de riguroasă şi de profesionistă, BASF doreşte să susţină în fiecare an producătorii locali şi să încurajeze consumul de vin românesc”, au declarat organizatorii.

 

CRITERII DE SELECŢIE

 

premiere vin basf 1_b

Marea finală naţională a fost precedată de 3 faze regionale. În cadrul fiecărei competiţii regionale, membrii comisiei de jurizare, degustători experţi, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), au desemnat câte 3 vinuri finaliste pentru fiecare categorie (vinuri roşii, albe şi roze).
Selecţia vinurilor finaliste a urmărit trei criterii, cu sisteme de punctare diferite – cel vizual (limpiditate şi aspect), cel olfactiv (care măsoară tipicitatea, intensitatea şi calitatea aromei) şi cel de gust (care este şi cel mai important şi măsoară intensitatea, tipicitatea, persistenţa gustativă şi calitatea), completate de o evaluare globală.

 

CINE SUNT CÂŞTIGĂTORII?

 

Juriul a ales câte un campion naţional pentru fiecare categorie de vin: alb, roşu şi roze:
• Chardonnay, 2019, sec, Crama Viişoara (categoria vinuri albe);
• Fetească Neagră, 2019, sec, Crama Alira (categoria vinuri rose);
• Fetească Neagră + Cabernet Sauvignon, 2017, sec, Crama Dan Corbuţ (categoria vinuri roşii).
La concursul de etichete ale vinurilor finaliste, preferată a fost eticheta vinului Pandora Crama Coteşti.

Gabriel Lăcureanu - Licorna_b

Pe lângă aprecierea profesionistă a vinurilor de către juraţi, compania BASF a sprijinit, de fapt, producătorul român prin premiile pe care le-a oferit, prin comunicarea pe care a făcut-o, prin încrederea pe care a acordat-o ulterior vinurilor care au câştigat – GABRIEL LĂCUREANU, oenolog, membru al juriului 

 

PREMII CONSISTENTE

 

premiere vin basf 2_b

Fiecare câştigător va primi câte un premiu la alegere, constând într-un echipament de stropit sau produse BASF în valoare de 28.300 lei, echipamente şi servicii necesare sectorului viti-vinicol, de la barrique-uri la dopuri şi filtre specializate.
”Viticultorii de pretutindeni s-au confruntat în această perioadă cu nenumărate dificultăţi. Sincopele apărute uneori în aprovizionarea cu inputuri sau închiderea sectorului HORECA, ce a afectat în mod dramatic vânzările de vin, sunt doar câteva dintre acestea”, explică Mario Tomsic, Country Manager Agricultural Solutions BASF România.
Click AICI şi află detalii despre concurs!

Text adaptat de OLIVIA FIRI

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →