Această tehnologie se bazează pe ceea ce generează “fizicalitatea” (care se ocupă de spațiile dintre atomi), respectiv o altă dimensiune a înțelesului noțiunii de plasmă. În fizicalitate, plasma este denumită cea de-a patra stare a materiei, dincolo de stările solidă, lichidă, gazoasă. În tehnologia Keshe este vorba despre interacțiunile dintre câmpurile pe care le poartă orice entitate vie.
ARMONIZARE CU LEGILE NATURII
Un asemenea exemplu este reprezentat de activitatea pe care a început-o în zona Petrila, județul Hunedoara și pe care a extins-o inclusiv în zona Moldovei producătorul agricol Giani Merlin, un pasionat al agriculturii armonizate cu legile naturii, fără nicio intervenție chimică din partea fermierului.
“Dintr-un anumit punct de vedere, fizica se ocupă de atomi iar noi, prin această tehnologie, ne ocupăm de spațiile dintre atomi. Orice există pe acest Pământ, de la bacterie, plante, animale, oameni, atomi, molecule poartă câmpuri magnetice și gravitaționale. În funcție de situație, domină unul sau celălalt, cu posibilitatea de a le schimba, din câmp magnetic în câmp gravitațional și invers. Omul de știință Mehran Tavakoli Keshe a obținut așa-numitele GANS-uri (Gaz Nano în stare solidă a materiei), care reprezintă interfața dintre ceea ce noi numim energie și materie. Pe baza lor, se obține apa plasmatică, adică apa pură” arăta Giani Merlin.
CUM SE OBȚINE APA PURĂ?
”Introducând două GANS-uri din tehnologia Keshe (n.r. două eprubete GANS) într-un rezervor cu apă, practic este ca și cum am introdus doi magneți care interacționează cu toate elementele din apă, aceasta fiind restructurată (sunt îndepărtate elementele chimice și impuritățile) și devenind apă pură, ideală pentru a o utiliza în agricultură fiindcă este recunoscută de structura primordială a plantei. Apele GANS sunt utilizate cu scopul de a îmbunătăți mediul de câmp din jurul plantei, asigurându-i energia plasmatică necesară creșterii, stabilizând temperatura și gestionând problema dăunătorilor prin întărirea plantei”, arăta Giani Merlin.
Fermierul cercetează și aplică în agricultură Știința și tehnologia Plasmatică din primăvara anului 2018, atunci când a experimentat apa plasmatică pe o suprafață de 1887 mp, destinată horticulturii, respeciv legumicultură, pomicultură, floricultură.
Experimentele și rezultatele pe care le obține prin metoda de utilizare a câmpurilor plasmatice ale GANS-urilor în creșterea și dezvoltarea plantelor le împărtășește oricui dorește, în mod absolut gratuit.
AVANTAJE ALE TEHNOLOGIEI PLASMEI ÎN PRACTICA AGRICOLĂ
După cum spun marii specialiști în domeniu, iar noi am început să o aplicăm în producția agricolă, noțiunea de știință a plasmei există în întregul Univers, studiile privind structura plasmei progresând atât de mult încât fiecare poate să participe la acest proces de cunoaștere și aplicare.
Cel care a pus bazele acestei teorii a mers dincolo de materie, respectiv către ceea ce generează materia, adică plasma. Activitatea noastră se bazează pe faptul că plantele, animalele, bacteriile sunt entități vii care, ca și oamenii, oferă și primesc câmpuri din mediul în care există. Tehnologia cu plasmă cuprinde inclusiv solul, căruia i se redă echilibrul prin metode armonizate cu natura. De fapt, funcționarea acestei tehnologii are la bază legile naturii și obiectivele fermierului. De exemplu, să ne referim la creșterea productivității, pentru a putea obține alimente pentru cât mai mulți oameni, înțelegând perfect modul în care plantele absorb dioxidul de carbon din atmosferă, savantul iranian Mehran Tavakoli Keshe a creat o tehnologie care reproduce frunza plantei pentru captarea eficientă atât a dioxidului de carbon, cât și a altor gaze în stările lor Nano (GANS). Este o tehnologie capabilă să revoluționeze practicile din domeniul producțiilor agricole, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a mediului și a oamenilor”, puncta fermierul.
ELIMINĂ MIROSURILE NEPLĂCUTE DIN AGRICULTURA ECO!
Între beneficiile pe care le aduce tehnologia de utilizare a câmpurilor plasmatice ale GANS-urilor în agricultură se numără și cele care le sunt de mare folos fermierilor din sectorul ecologic, respectiv eliminarea mirosurilor neplăcute ale unor plante macerate folosite în acțiunile de menținere a sănătății anumitor culturi.
“De exemplu, fermierii care utilizează purinul, ce are un miros foarte deranjant, scapă de această neplăcere, dacă utilizează apa plasmatică. La fel și cu maceratele de urzici, scapă de mirosul foarte urât pe care îl capătă planta în descompunere. Aceasta este o mare binecuvântare pentru mulți grădinari și chiar pentru mulți fermieri din zona agriculturii bio, dar cel mai important este faptul că pe măsură ce se utilizează apa plasmatică, nu mai apar patologii ale plantelor”, spune producătorul.
TEHNOLOGIA CU 4 ELEMENTE
Aceasta, deoarece tehnologia se bazează pe 4 elemente de bază ca reactoare, conexiunea dintre plante și toate celelalte elemente realizându-se la nivel de aminoacizi. Cele 4 elemente sunt carbonul, oxigenul, hidrogenul și azotul.
În relația dintre aceste 4 elemente, noi putem să obținem tot ceea ce dorim. Atunci când le administrăm plantelor compușii chimici, care au o cu totul altă orientare energetică decât partea naturală, de fapt noi le slăbim sistemul imunitar și se ajunge la ceea ce vedem astăzi, respectiv o înmulțire fantastică a patologiilor. Este la fel ca și la oameni, deoarece și plantele au energii și orizonturi psiho-somatice. O plantă nefericită se îmbolnăvește, la fel cum și un om nefericit este mai expus îmbolnăvirilor. O plantă fericită dăruiește necondiționat”, sublinia Giani Merlin.
REZULTATE FOARTE BUNE LA COSTURI EXTREM DE MICI
În zona Moldovei, în cadrul celei mai recente ediții a evenimentului ”Piața de semințe cu suflet”, din Iași au fost oferite doritorilor (nu puțini!) semințe plasmatice din mai multe specii de legume, de la morcov, pătrunjel, păstrârnac, țelină și până la castraveți, ardei etc.
În această regiune, îndeosebi în județele Suceava și Iași s-au obținut deja rezultate ale utilizării apei plasmatice pentru realizarea culturilor horticole și agricole. Rezultatele sunt foarte bune și în zootehnie!
În România deja există 15 mii de mici producători, cu o suprafață totală de 100 de hectare, care aplică tehnologia plasmatică, respectiv metoda de utilizare a câmpurilor plasmatice ale GANS-urilor Keshe în creșterea și dezvoltarea plantelor.
În anul agricol 2023, ponderea extinderii o deține cultura de grâu, cu o suprafață totală de 150 de hectare. Subliniez faptul că sunt 3 acțiuni obligatorii, într-un an de producție prin tehnologia Keshe: plasmatizarea solului, plasmatizarea seminței și irigarea!
GIANI MERLIN
Dezvoltator ”Tehnologie plasmatică” în România
Apa plasmatică (plasma lichidă), elimină nevoia de îngrășăminte și pesticide în cultura plantelor!
un articol de
PETRONELA COTEA MIHAI
redactor Radio România Iaşi