Andreea MUREŞAN vinde SPARANGHEL ALB şi CĂPŞUNI de Gâlgău - Revista Ferma
2 minute de citit

Andreea MUREŞAN vinde SPARANGHEL ALB şi CĂPŞUNI de Gâlgău

Povestea agricolă a familiei Mureşan din Gâlgău Almaşului, comuna Bălan, judeţul Sălaj nu e foarte veche. Ca mulţi alţi români au luat drumul străinătăţii pentru a câştiga un ban ceva mai valoros. Cei doi soţi au lucrat timp de şapte ani în Germania, în agricultură, la sparanghel şi căpşuni. Copiii creşteau însă şi nu doreau să îi lipsească de dragostea părintească şi de o bună educaţie, aşa că Dorin şi Cornelia au rămas acasă şi au investit agoniseala în ceea ce practic ştiau deja să facă foarte bine: cultură de sparanghel alb pe 50 de ari şi un hectar cu căpşuni, totul în câmp deschis, fără folie, cu paie şi sistem de irigare.

familia-muresan-01_b

Familia Mureşan trăieşte de pe urma activităţilor agricole. Un mic surplus financiar vine doar din salariul de contabil de şcoală al Corneliei.
Nu doar sectorul vegetal le-a „înghiţit economiile” celor doi sălăjeni. „Activitatea de bază a fermei, de unde am pornit, este creşterea ovinelor. În prezent deţinem 500 de ovine Ţurcană şi lucrăm 50 de hectare, plus suprafaţa pentru căpşuni şi sparanghel”, spune Cornelia Mureşan.

andreea-muresan_b

De ce este rentabil sparanghelul şi mai ales, recomandat pentru consum, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →