2 minute de citit

ANALIZA SWOT PRIVIND PNS – O REALIZARE EXCELENTĂ! Retrospectivă 2020 cu Valeriu Tabără

“Apoi s-a continuat avansul către fermieri, cu un procent ceva mai mare, deşi trebuia să se dea mai repede. O altă realizare excelentă este analiza SWOT în vederea întocmirii PNS 2021-2027. Dar depinde dacă se obţin concluziile cele mai bune ca să putem merge mai departe”, a precizat Valeriu Tabără.

 Valeriu Tabara - retrospectiva 2020_b

4 ABORDĂRI GREŞITE

 

Liderul ASAS a trecut în revistă câteva dintre abordările greşite în politica agrară românească:

  1. modul dezastruos în care se tratează Pesta Porcină Africană (PPA);
  2. dependenţa de importul de produse agroalimentare;
  3. se accentuează această diferenţă mare sau ruptură între sectorul vegetal şi cel zootehnic, ceea ce ne creează mari probleme de stabilitate şi dezvoltare economică, iscând un aşa-zis conflict între fermierii mari şi mici;
  4. nu există definită o strategie de viitor cu obiective clare. „Primul lucru este să ştii ce ai de făcut în 2021, pentru că noi nu avem o strategie cu obiective clare, aşteptăm să ni le dea alţii. Apoi, aşezarea unor programe şi măsuri care să ne ducă la limitarea soldului negativ comercial pe produse agroalimentare. Valoarea globală a producţiei agricole româneşti e nepermis de mică: o treime din valoarea maximă spre care ar trebui să tindem. Şi, desigur, o piaţă dezordonată, în care pierdem enorm”, a punctat Valeriu Tabără.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →