3 minute de citit

AMALGEROL în cazul unui erbicid greșit

Un fermier din regiunea Svilengrad, Bulgaria de Sud, s-a bazat pe tehnologia Clearfield pentru hibrizi toleranți de floarea soarelui. Erbicidele cu care sunt tratate se bazează pe substanța activă Imazamox. Din cauza unei greșeli, suprafața de 30 ha a fost tratată cu un erbicid pe bază de substanță activă Tribenuron-metil, care este utilizat pentru hibrizi de floarea soarelui toleranți Expres. În urma tratamentului cu produsul de protecție a plantelor greșit, întreaga cultură a devenit galbenă, iar 1-2% din plante chiar au început să își piardă vârful de vegetație. Deteriorarea a fost gravă și într-o astfel de situație, abordarea obișnuită a fost de a ara toată zona afectată, deoarece hibridul murea.

În urma calităților biostimulentului unic AMALGEROL și a capacității sale de a-și dovedi acțiunea în situații de criză, fermierul nu a renunțat, ci s-a bazat pe biostimulentul potrivit.

Două aplicații de AMALGEROL au fost efectuate la recomandarea agronomului:

  • Primul tratament a fost în doză de 2,2 l/ha la 4 zile, după pulverizarea cu erbicid greșit.
  • Al doilea a fost la 6 zile de la primul tratament, la o doză de 2 l/ha.

Amalgherol aplicare_b

La numai 20 de zile de la primul tratament cu AMALGEROL, rezultatele sunt vizibile: masa frunzelor a crescut, plantele sunt sănătoase și puternice, culoarea frunzelor este de un verde uleios și nu există urme de îngălbenire și stres.

 

amalgerol_b

Nu este prima dată când AMALGEROL a reușit acolo unde alții nu au nicio șansă și arată un efect miraculos asupra plantelor cultivate într-o situație dificilă. O plantație viticolă de soiul de vin Merlot din regiunea Pomorie au fost tratate cu glifosat în loc de îngrășământ foliar. Greșeala ar fi fost fatală și ar fi dus la moartea viței de vie dacă zona nu ar fi fost tratată în mod repetat cu AMALGEROL, în urma căreia s-a recuperat și a început să dea din nou randamente normale de struguri. Aplicația a fost de 4 ori de 2,5 l/ha într-o lună.

vita de vie struguri_b

Recomand cu fermitate fermierilor care folosesc tehnologiile Clearfield și Express să combine erbicidele pentru tehnologiile respective cu AMALGEROL, astfel încât plantele tinere de floarea soarelui să poată tolera mai ușor stresul erbicid, care se manifestă într-un grad sau altul în funcție de condițiile climatice.

Pentru informații suplimentare vă rugăm sa luați legătură cu: a.metodiev@amalgerol.com sau distribuitorii: ECOPLANT S.R.L., COMCEREAL S.A.

Un articol de Ivan Rangelov

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →