ALŢII NE CAUTĂ LEGUMELE! În Piaţa din Matca, TIR-urile din Polonia au venit să încarce castraveţii - Revista Ferma
3 minute de citit

ALŢII NE CAUTĂ LEGUMELE! În Piaţa din Matca, TIR-urile din Polonia au venit să încarce castraveţii

Deocamdată, legumicultorii din Matca sunt ceva mai liniştiţi.

Fasolea păstăi – 20 lei/kg la preţ de en gros

Polonezii au urcat preţul de cumpărare la castraveţi
„Cu câteva zile în urmă, în piaţa en gros din Matca vânzarea la castraveţi a fost cam slăbuţă, acum e cerinţă mare care a ridicat preţul. Au început să vină TIR-uri din Polonia să preia la 3 lei/kg. Piaţa e funcţională, nu la parametrii de anul trecut, dar e bine că se mişcă. Marfă este, principala cultură-i castravetele, se adună cantităţi din ce în ce mai mari pentru că e mare comuna, cu peste 12.000 de locuitori, în marea lor majoritate cultivatori de legume”, susţin mătcaşii.  

„Auria de Bacău” aur pentru cultivatori
Despre Costache Radu, am mai scris. O facem din nou pentru că a postat pe o reţea de socializare câteva instantanee din cultura lui de fasole păstăi din soiul Aurie de Bacău. A ieşit printre primii cu trufandaua în piaţa en gros din Matca pentru că are solariile modernizate, acoperite cu folie profesională aditivată şi dotate cu centrale termice pe cocs.   
„Prima recoltare am avut-o pe 26 martie! A trebuit să stau cu 500 kg două zile până să vând 500 kg de fasole păstăi până să sparg gheaţa! Preţul la en gros a fost de 20 lei kilogramul, la fel ca şi în ultimii doi ani. Astăzi 1 aprilie (nu e păcăleală!) am să duc echipa să culeagă peste o tonă. Toată marfa e comandată, am primit cereri de la clienţi din Cluj, Timişoara, Braşov, Bucureşti. O să vin la piaţă săptămânal cu cantităţi din ce în ce mai mari şi voi de lucru până pe 15 – 20 iunie pentru că am 4.000 mp de cultură. De câţiva ani fac treabă bună cu „Auria de Bacău”, e aur pentru mine!” susţine cultivatorul care după ce va termina cu păstăile, va defrişa şi va înfiinţa cultura de tomate ciclul al doilea.  
Costache Radu a trecut pe la Primăria Matca pentru a se înscrie în Programul Tomata. Va trebui să mai aştepte câteva zile până când vor fi primite cererile.

CastraveĹŁi CorniĹźon Matca_b

costache radu matca fasole_b

fasole auria de bacau_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →