2 minute de citit

ALERTĂ! În atenția cultivatorilor de porumb!

alerta_b
  • RISC RIDICAT DEATACîn zonele: Muntenia, Banat, Crişana, Dobrogea şi Moldova
  • RISC MEDIU în zona: Oltenia

În aceste condiţii, vă recomandăm aplicarea unui tratament cu insecticidele CORAGEN® sau AVAUNT® în următoarele 3-5 zile.

 presiune de atac_b

ÎNAINTE DE A APLICA TRATAMENTUL, VIZITAŢI FIECARE SOLĂ DE PORUMB ŞI IDENTIFICAŢI STADIUL DE DEZVOLTARE AL DĂUNĂTORULUI ŞI GRADUL DEATAC!

 

Capturi medii zilnice Helicoverpa armigera

în perioada 07.07 – 29.07.2021

 numar de capturi_b

  • La emiterea prezentei avertizări s-a ţinut cont de cele trei criterii: biologic, fenologic şi ecologic.
  • Numărul de capturi este în creştere în această perioadă, fiind atacaţi hibrizii cu perioadă lungă (semi-tardivi şi tardivi), care sunt încă la mătăsit şi/sau ale căror boabe sunt în faza de lapte-ceară.
  • Aplicaţi produse selective pentru entomofauna utilă şi asiguraţi-vă că protejaţi prădătorii dăunătorilor culturilor agricole.

 recomandarile fmc_b                            

  • eficiente şi la temperaturile ridicate din timpul verii de până la 33-34°C;
  • protejează entomofauna utilă, refăcând echilibrul natural dintre prădători şi paraziţii dăunătorului.

Insecticidele Avaunt® şi Coragen® pot fi achiziţionate din reţeaua naţională de distribuţie autorizată. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local alFMCRomânia sau să accesaţi site-ul companiei: fmcagro.ro

Aceste informaţii sunt cu titlu informativ, iar pentru aplicarea corectă a tratamentelor vă rugăm să efectuaţi un control fitosanitar culturilor dumneavoastră, pentru a determina prezenţa adulţilor, a pontei depuse sau a larvelor eclozate şi, ulterior, efectuaţi tratamentele necesare.

Utilizaţi produsele de protecţia plantelor în siguranţă şi cu responsabilitate. Când aplicaţi produse pentru protecţia plantelor, urmaţi întotdeauna instrucţiunile menţionate pe etichetă.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →