AISR a aderat la CCIFER - Revista Ferma
2 minute de citit

AISR a aderat la CCIFER

Creată în anul 1996, CCIFER exprimă o poziție comună a companiilor membre și a investitorilor francezi în România, în dialogul cu autoritățile publice. CCIFER reunește cinci sute de companii membre, cu capital francez și românesc, atât mari întreprinderi, cat și IMM-uri. În total, membrii CCIFER reprezintă 15% din PIB-ul României și peste 125.000 locuri de muncă.

Grup de lucru pe agricultură
AISR va face parte și va activa în „Grupul de lucru pe agricultură”, care îl are ca lider pe Sebastien Record (director general Geosys) și care prezintă o agendă axată pe trei priorități: informarea continuă asupra subiectelor de actualitate din agricultură, abordarea structurată a dialogului cu partenerii instituționali și organizarea filierelor profesionale. Pe pe termen lung, se dorește identificarea partenerilor pe piața din România.
AISR a fost fondată în anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta o voce a industriei de semințe din România și de a asigura un dialog deschis și permanent cu toate asociațiile profesionale și patronale din agricultura românească, precum și cu autoritățile, în procesul de reglementare a semințelor certificate din țara noastră.
Membrii Alianței Industriei Semințelor din România reprezintă peste 70% din piața domestică, reunind unsprezece mari companii (Bayer, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, Procera, RAGT și Syngenta), care produc, testează și comercializaeaza semințe de calitate, adaptate condițiilor de cultură din țara noastră. Începând cu anul 2016, Alianța Industriei Semințelor din România are ca Membru Onorific – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea, iar din luna ianuarie 2017 și Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →