AIPROM: FERMIERI, ATENŢIE la FURTUL de seminţe şi pesticide! CUM să vă PROTEJAŢI AFACEREA! - Revista Ferma
5 minute de citit

AIPROM: FERMIERI, ATENŢIE la FURTUL de seminţe şi pesticide! CUM să vă PROTEJAŢI AFACEREA!

Redăm mai jos comunicatul transmis de AIPROM pentru FERMA:

Această perioadă este caracterizată de intensificarea activităţilor din câmp, necesitând o cantitate mare de produse de protecţia plantelor şi seminţe. În paralel se înregistrează numeroase semnalări venite atât de la agricultori, cât şi din partea autorităţilor cu privire la faptul că activitatea infracţională în acest domeniu a crescut simţitor în ultimul timp, constatându-se sustrageri substanţiale de produse de protecţia plantelor.

În luna martie, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (D.A.E.S.P) a avertizat asupra faptului că activitatea de sustragere a produselor de protecţia plantelor din interiorul magaziilor şi depozitelor aparţinând unor fermieri sau societăţi comerciale s-a intensificat în judeţele Galaţi, Prahova şi Brăila.

Recent, depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri a căzut pradă hoţilor. Conform informaţiilor, s-au sustras mii de litri de produse de protecţia plantelor, iar hoţii erau foarte bine pregătiţi şi informaţi. Hoţii au fost echipaţi corespunzător pentru a distruge gardul metalic şi peretele metalic al depozitului şi au avut la îndemână maşini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat.

NOTA REDACŢIEI: Este vorba despre un depozit al Agro Est Muntenia din judeţul Buzău, de unde hoţii au furat, în noaptea de 12 spre 13 aprilie, mii de litri de produse pentru protecţia plantelor.

DETALII aici: DEPOZITELE AGRICOLE din sudul ţării, sub ASEDIUL HOŢILOR! Peste 40 de FURTURI în ultimele 10 ZILE!

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România – AIPROM în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase solicită autorităţilor locale să colaboreze pentru a lua măsurile necesare pentru protejarea depozitelor şi a magaziilor agricultorilor.

De asemenea, AIPROM atrage atenţia agricultorilor să manifeste atenţie sporită în această perioadă, deoarece hoţii vor valorifica prada şi vor pune în vânzare produsele de protecţia plantelor sustrase din ferme sau din depozitele companiilor specializate. Este posibil ca infractorii să încerce să treacă clandestin peste graniţă o parte din produse şi seminţe furate. Acordaţi o atenţie sporită achiziţiilor de astfel de produse, nu acceptaţi să achiziţionaţi astfel de produse fără factură sau documente fiscale, aceste produse pot proveni din sustrageri din alte ferme şi în timp ce vă bucuraţi că aţi achiziţionat un produs de calitate la un preţ mic, un alt fermier suferă de pe urma pierderilor înregistrate în urma furtului. Nu uitaţi că oricând puteţi fi în locul victimei.

Membrii AIPROM fac eforturi mari pentru a asigura necesarul de produse de protecţia plantelor în condiţiile restricţiilor impuse de criza actuală. Nu dorim ca eforturile noastre şi ale dumneavoastră, distribuitori şi fermieri, să fie anulate de activitatea infractorilor. Securizarea depozitelor de pesticide reprezintă un element extrem de important, mai ales atunci când necesarul de produse de protecţia plantelor este ridicat. Protejaţi-vă afacerea! Spuneţi STOP furtului de produse de protecţia plantelor!

Mai jos, vă rugăm să găsiţi o serie de măsuri minime pe care fermierii le pot lua pentru a-şi securiza depozitul de pesticide şi seminţe astfel:

  • Depozitarea produsele de protecţia plantelor se face într-un spaţiu securizat, bine luminat, cu acces permis numai personalului autorizat şi instruit;
  • Afişarea la vedere a numerelor de telefon pentru situaţii de urgenţă şi a indicatoarelor potrivite pentru a delimita zona de depozitare a produselor de protecţia plantelor;
  • Efectuarea periodică a inventarierii produselor de protecţia plantelor din fermă;
  • Instruirea angajaţilor din fermă cu privire la măsurile necesare ce trebuie implementate pentru a preveni furtul de produse de protecţia plantelor;
  • Reducerea la minim a perioadei de timp în care produsele de protecţia plantelor sunt depozitate în fermă;
  • Blocarea căilor de de acces sau a intrărilor din apropierea depozitului de pesticide, pentru a evita sustragerile din depozit.

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (D.A.E.S.P) vă recomandă să acţionaţi prudent. Dacă aţi identificat o persoană care încearcă să sustragă produse de protecţia plantelor din fermă este important să procedaţi astfel:

  • Nu confruntaţi persoana respectivă. Infractorul poate deveni violent dacă se simte ameninţat
  • Contactaţi Poliţia Română. Pentru situaţii de urgenţă, apelaţi: 112
  • Nu intraţi şi nu atingeţi nimic de la locul infracţiunii
  • Raportaţi autorităţilor competente orice vehicule sau persoane suspecte, furturi, semne de distrugere, scurgeri sau orice activitate neobişnuită din fermă

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România – AIPROM în colaborare cu Autoritatea Naţională Fitosanitară, IGPR şi alte asociaţii profesionale din agri-business derulează în prezent o campanie de informare a distribuitorilor şi fermierilor pentru a se proteja împotriva furturilor de inputuri.

Despre AIPROM

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din Romania-AIPROM, a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă companiile care dezvoltă, formulează şi reambalează produse pentru protecţia plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 90% din piaţa de produse de protecţia plantelor din România. Totodată, AIPROM este membru al Asociaţiei Europene de Protecţia Culturilor – ECPA. Obiectivul principal al industriei de protecţia plantelor este acela de a oferi soluţii durabile la provocările agricole contemporane.

Depozit AIPROM_b

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →