agroSTORY un podcast sincer by Revista Ferma - Revista Ferma
3 minute de citit

agroSTORY un podcast sincer by Revista Ferma

Podcastul Ferma este un serial de interviuri mai altfel… despre agricultură, despre viaţă, copilărie, iubire, decizii care schimbă destine. Dar şi despre profesionalism şi modul în care fermierii de toate vârstele reuşesc să performeze în câmp, chiar şi în condiţiile limitative şi dificile economic din ultimii ani.
Vorbim la agroSTORY şi despre subiecte care ne privesc pe noi toţi, cum ar fi lacunele educaţiei agricole, cercetarea, formarea viitoarei generaţii de fermieri şi specialişti, ce trebuie să facem şi cum putem face să ne fie tuturor mai bine mâine decât astăzi.

 

”CULTURA PLANTELOR NU E O MESERIE. ESTE O MISIUNE!”

 

Costel Vinatoru la podcast by Ferma_b

Costel Vînătoru este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.
Vrei să afli toată povestea? Click AICI și urmărește podcastul agroSTORY!

 

SE VISA FOTBALIST, ÎNSĂ VIAȚA L-A FĂCUT ZOOTEHNIST! 

Cătălin Rugan a preluat din mica activitate zootehnică a familiei iar după ce a absolvit facultatea la Timişoara a decis să dezvolte ferma. Investițiile au demarat serios în 2018, odată cu implementarea unui proiect cu fonduri europene, iar în octombrie 2019 are loc inaugurarea fermei Rugan, prima fermă robotizată din judeţul Timiş!

Catalin Rugan la podcast_b
Cum se împarte tânărul fermier între fermă și… viață? Care-i sunt planurile de viitor și ce așteptări are de la zootehnia românească? Despre toate acestea afli la agroSTORY!  Vezi povestea!

 

AGRICULTURĂ CONSERVATIVĂ LA COSTURI REDUSE!

Fermierul din Călărași a renunțat de 4-5 ani la arat și a adoptat agricultura conservativă pe cele 550 de hectare pe care le lucrează. Cernoziomurile din ferma sa beneficiază acum de lucrări minime și semănat cu o semănătoare performantă. Toate aceste investiții au un argument puternic.

Daniel Nica la podcast by Ferma_b

”Conservarea apei în sol a devenit o necesitate!”, spune Daniel Nica.
Agricultorul ne-a spus la agroSTORY care sunt cele 3 mari provocări ale acestui an. Află care sunt acestea!

Descoperă la #agroSTORY oamenii din agricultură şi poveştile lor de viaţă.
Click AICI și vezi toate episoadele pe canalul de youtube revista Ferma!

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →