4 minute de citit

AGRICULTURA SUSTENABILĂ ÎN VIZIUNEA BKT

Seregno (Italia), 25 noiembrie 2020 – Dezvoltarea sustenabilă a industriei agrare este una dintre cele mai mari provocări la nivel mondial. Creșterea exponențială a populației lumii înseamnă o creștere continuă a cererii de hrană și nutrețuri.

Nevoia de a crește productivitatea, pe de o parte, dar și de a garanta calitatea și siguranța alimentelor, pe de altă parte, au impus noi standarde și cerințe utilajelor agricole, care sunt supuse unei dezvoltări și îmbunătățiri continue în ceea ce privește dimensiunile, puterea și performanțele. Prin urmare, este esențial ca tractoarele și alte vehicule și echipamente agricole să se poată baza pe anvelope la fel de moderne, eficiente și de înaltă tehnologie, care să ajute la optimizarea operațiunilor sustenabile de pe teren.

BKT_PieroTorassa_FieldEngineer (1)_b

Aceasta este problema abordată într-un episod exclusiv, disponibil numai pe BKT Network, în care Piero Torassa, Field Engineer Manager la BKT Europe, precizează care este punctul de vedere al grupului indian: „Există diferite tehnologii noi pe piață care urmăresc creșterea productivității și eficienței în agricultură. La BKT, cercetarea analizează soluții pentru anvelope integrate cu senzori și software pentru o agricultură de precizie. De ceva vreme, deținem o gamă de produse proiectată pentru a garanta cel mai mic nivel posibil de deteriorare a solului și recoltelor.”

Un astfel de exemplu este gama de anvelope radiale AGRIMAX de la BKT, create pentru a răspunde nevoilor agriculturii 4.0, caracterizată de utilizarea tehnologiilor Flexion (IF) și Very High Flexion (VF), dintre care se remarcă anvelopele AGRIMAX FORCE și AGRIMAX V-FLECTO.

AGRIMAX FORCE este proiectată special pentru tractoare de mare putere (peste 250 CV). Grație tehnologiei IF, care a fost revizuită de BKT, această anvelopă are o capacitate mai mare de încărcare la presiuni mai mici de umflare, în comparație cu standardele pentru anvelopele de aceleași dimensiuni, în beneficiul exclusiv al solului, care este supus unei compactări semnificativ reduse.

BKT_AGRIMAX_FORCE (1)_b

AGRIMAX V-FLECTO, în schimb, îmbunătățește performanțele tractoarelor de ultimă generație, datorită compactării reduse a solului și capacității de încărcare mai mari (+40%) la aceeași presiune cu anvelopele standard de aceleași dimensiuni.

BKT_AGRIMAX_V-FLECTO (1)_b

Da, tractoare, dar mult mai mult de atât. Anvelopele potrivite sunt necesare, de asemenea, altor utilaje agricole complementare, precum semănătorile, presele de balotat, plugurile și combinele pentru recoltat. Cele din urmă, de exemplu, necesită anvelope de înaltă performanță, care să nu deterioreze culturile recoltate.

Produsele din gama specială AGRIMAX TERIS pentru mașinile de recoltare au o capacitate de plutire excelentă, pentru a garanta cea mai bună protecție posibilă a solului și performanțe de recoltare excelente, cu capacitatea de a suporta sarcini foarte mari. În plus, AGRIMAX TERIS este rezistentă în special la tăieturi și impact cauzate, de exemplu, de paiele de pe pământ, garantând un ciclu de viață lung și reducând perioadele de inactivitate a vehiculelor.

BKT_FutureTractor (1)_b

Capacitatea de plutire este una dintre cele mai importante caracteristici ale anvelopelor moderne, – explică Piero Torassa – deoarece este foarte important să se reducă la minimum impactul mașinilor – care, în plus, devin din ce în ce mai grele – asupra solului, evitând, astfel, deteriorarea recoltelor. La fel de importantă, însă, este flexibilitatea anvelopei: gândiți-vă numai la subcontractorii care gestionează terenuri extinse și trebuie să se deplaseze nu doar pe distanțe mari, ci și pe o varietate de tipuri de teren. Produsele BKT sunt dezvoltate și îmbunătățire încontinuu pentru a răspunde la și a anticipa cele mai diverse și specifice nevoi.”

Un exemplu de astfel de produse de ultimă oră dezvoltate de BKT sunt anvelopele din gama Flotation, FL 630 ULTRA, FL 630 SUPER, RIDEMAX FL 693 M și cea mai recentă creație revoluționară, V-FLEXA, o anvelopă proiectată pentru remorci, echipată cu tehnologia VF și curele de oțel, care ranforsează carcasa.

Mai este, încă, mult de lucru pentru a face agricultura și mai sustenabilă. Cu toate acestea, drumul pe care am pornit este cel corect. Viitorul industriei mai depinde și de utilaje mai eficiente și mai inteligente și de anvelope moderne, de înaltă tehnologie, precum cele de la BKT.

Urmăriți acest episod în exclusivitate pe BKT Network:

https://www.bkt-network.com/current-and-future-trends-in-agriculture-episode  

 

Despre BKT:

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) este o companie producătoare de anvelope cu sediul în India. Grupul BKT oferă o gamă amplă și modernă de anvelope Off-Highway, proiectate special pentru vehicule din domeniul agricol, industrial, de terasament, minerit, portuar, ATV și grădinărit. Soluțiile inovatoare de la BKT sunt proiectate pentru exigențele oricărui tip de utilizator și includ peste 2.700 de produse diferite, comercializate în peste 160 de țări din toată lumea. Vizitați site-ul www.bkt-tires.com.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →