AGRICULTURA după IARNA grea! Cum poţi EVALUA STAREA PLANTELOR? - Revista Ferma
2 minute de citit

AGRICULTURA după IARNA grea! Cum poţi EVALUA STAREA PLANTELOR?

Unii au respectat recomandările specialiştilor de a recolta monoliţi din câmp pentru a examina starea plantelor după perioada de iernare, a stabili perspectiva densităţii culturii şi gradul de îmburuienare.
În zilele mai aproape de desprimăvărare am de gând să recurg la metoda monoliţilor. Rapiţa a intrat un pic cam descoperită în iarnă, fără zăpadă, am avut nişte geruri la -14 grade şi, având în vedere că s-a semănat târziu, plantele au intrat într-un stadiu vegetativ subdezvoltat. Sigur, nu mă tem la ce am în câmp, stratul de zăpadă este de 70 cm, cultura este sub control”, ne-a declarat Theodor Marian Topală, preşedintele Asociaţiei Uniunii Producătorilor Agricoli Privaţi – Iaşi.

Cultura de grau in februarie_b

Fermierul a înfiinţat în toamnă 150 hectare de rapiţă şi 120 ha de grâu. „Grâul se prezintă bine, eu folosesc un soi austriac cu înfrăţire în primăvară, deci nu-mi fac probleme, am fost mulţumit că a răsărit. Am făcut fertilizarea de bază în toamnă cu un îngrăşământ complex NPK 18:46:0, în cantitate de 200 kg/ha, iar la sfârşitul iernii şi începutul primăverii voi aplica azot, cam tot aceeaşi doză”, a susţinut fermierul ieşean. Pentru el, noul ciclu de producţie agricolă a debutat sub bune auspicii, terenurile pe care le lucrează au suficientă rezervă de apă constituită în urma ploilor din noiembrie; sunt semnele unui an rodnic!

Despre starea culturilor la desprimăvărare în alte zone ale ţării, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-14 februarie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →