Agra Asigurări lucrează cu fermerii pentru fermieri - Revista Ferma
4 minute de citit

Agra Asigurări lucrează cu fermerii pentru fermieri

Fondul Mutual ÖHV a încheiat primele contracte de asigurare pentru culturi agricole în România în 2012, însă firma austriacă are o sucursală în ţara noastră din 2016. În prezent are peste 720.000 de hectare asigurate în toată ţara şi o echipă de 14 angajaţi permanenti şi peste 40 de colaboratori pe partea de evaluare a daunelor.

În Austria, Österreichische Hagelversicherung (ÖHV) este un fond mutual format din mai multe companii de asigurare şi fermieri şi este, de 75 de ani, singura companie de pe piaţa de asigurări agricole.

În România, Sucursala Agra Asigurări este singurul asigurator specializat exclusiv pe domeniul agricol şi lucrează cu oameni care vin din acest domeniu, de la manageri, la evaluatori de daune.

Echipa Agra Asigurari Romania_b

 

Evaluări corecte făcute de experți în domeniul agricol

În Austria, evaluarea daunelor este făcută de fermieri, care sunt colaboratori ai firmei, nu angajaţi. Şi în România evaluatorii sunt colaboratori, iar obligaţia de bază este să fie din rândul fermierilor sau inginerilor agronomi. „Acesta este un criteriu de calitate pentru noi și clienții nostri. Nu poţi să faci o evaluare corectă dacă nu ai cunoştinţe tehnice din domeniul agricol, nu ştii ce înseamnă înfiinţarea unei culturi, stadiile de vegetaţie, dăunători ai culturilor. Sucursala Agra Asigurări caută fermieri care au pregătire și experienţă în domeniul agricol şi care sunt deschiși să invețe metodele de evaluare a daunelor. Fermierii pot învăţa o meserie nouă, fără să fie obligaţi să lase în urmă ferma proprie. Partea de evaluare a daunelor e nouă, dar dacă vin cu cunoştinţe tehnice, e foarte uşor să înveţe, iar fermierii pot, astfel, să îşi utilizeze cunoştinţele pe care le-au dobândit în propria fermă. Colaborăm şi cu oameni de la staţiuni de cercetare, pentru a forma o echipă de specialişti”, explică Horia Lupu, director Agra Asigurări România.

 

„CREŞTEM ECHIPA DE EVALUATORI”

Pentru fermierii români sunt disponibile, în prezent, produse de asiguare pentru cultura mare, viţă de vie, legume în sere şi solarii, sfeclă de zahăr, cartof, plante tehnice, plante furajere, loturi semincere. Pentru toate acestea, Agra Asigurări caută fermieri cu pregătire şi experienţă în cultura mare, horticultură si legumicultura. „Suntem într-o dezvoltare continuă, iar această dezvoltare țintește și echipa de evaluatori”, conchide Horia Lupu.

Horia Lupu - Director Agra Asigurări România_b

„Evaluarea daunelor în mod corect și rapid este garanția unui parteneriat pe termen mediu și lung între companiile specializate în producția vegetală, sau fermieri, și Sucursala Agra Asigurări”– HORIA LUPU, Director Agra Asigurări România

 

Premiere pe piaţa asigurărilor agricole din România

Produsele de asigurare pentru care se face evaluarea daunelor în câmp sunt grindină, furtună, ploi torenţiale, incendiu, îngheţ, secetă pedologică, crustă, spălarea solului, daune produse de particule fine de pământ și daune combinate între îngheț și secetă la final de iarnă.

Agra Asigurări a fost prima companie din România care a asigurat culturi agricole pentru riscul de îngheţ cu acoperire continuă pe toata perioada iernii (până la 15 mai) şi care a introdus un produs de asigurare de secetă (indexul de secetă), în 2015. În anul 2018, a introdus în asigurare riscul secetă faza de răsărire, iar din toamna anului 2020 oferă şi un pachet de reînsămânţare pentru culturile de toamna. In 2021, s-a lansat un produs specializat pentru sfecla de zahăr, care acoperă şi dăunătorii specifici acestei culturi.

 

Noi produse pentru acoperirea cât mai multor daune

”Produsele de asigurare sunt analizate şi îmbunătăţite pe baza experienţelor din fiecare an, ca să acopere cât mai multe cazuri de daune care apar sau pot sa apara. Fondul mutual OHV din care face parte și Sucursala Agra Asigurări România are peste 50 de produse de asigurare strict pe agricultură, iar ţelul meu este să le aduc pe toate şi în România”, mai spune directorul Agra Asigurări.

 

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →