3 minute de citit

ADAMA donează măşti de protecţie medicilor, cu sprijinul asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”

Pandemia de COVID-19 reprezintă o provocare teribilă pe care o putem gestiona doar dacă reuşim să ţinem în viaţă toate angrenajele vitale ale societăţii. Pentru ca noi să fim în siguranţă, medicii trebuie să fie protejaţi. Aflaţi în linia întâi a luptei cu coronavirusul SARS-CoV-2, medicii au nevoie de echipamente de protecţie corespunzătoare. Pentru a fi alături de ei, ADAMA a achiziţionat măşti de protecţie pe care le-a donat asociaţiei “Dăruieşte Viaţă” pentru a fi distribuite spitalelor din Bucureşti şi din ţară unde este mare nevoie de ele.

În aceste zile necesarul de echipamente de protecţie este uriaş: medicilor li se recomandă schimbarea măştii la fiecare 20 de minute într-un mediu umed şi la fiecare 60 de minute într-un mediu nonaerosol. Astfel, se estimează că doar medicii de familie ar avea nevoie de aproximativ 1 milion de măşti în fiecare lună.

„Donaţia ADAMA se alătură eforturilor uriaşe care se fac pentru a menţine sistemul de sănătate funcţional. Ne bucurăm să putem fi parte din această uriaşă energie constructivă, pentru că este un moment crucial. Azi, preocuparea fiecăruia dintre noi trebuie să fie viaţa tuturor. Suntem în industria de protecţie a culturilor agricole de ani buni. Produsele fermierilor noştri ajung pe mesele românilor în fiecare zi. Dar munca noastră în aceste zile critice nu mai este doar despre protecţia culturilor, ci şi despre protecţia oamenilor, a declarat Alina Gitlan, reprezentant al ADAMA România.

Trivia:
• Accesul la costume şi măşti de protecţie reprezintă o condiţie esenţială pentru ca medicii să-şi poată desfăşura activitatea în siguranţă în momente critice. Acestea au fost folosite încă din timpul pandemiei de ciumă din secolul al XVII-lea, când fizicianul Charles de Lorme a inventat bizarul costum care avea şi o mască cu cioc, despre care se credea că va proteja medicul de “aerul otrăvitor”;
Masca de protecţie în forma pe care o ştim astăzi a fost utilizată pentru prima oară în 1897 de către chirurgul francez Paul Berger, în timpul unei intervenţii chirurgicale desfăşurate la Paris.

ADAMA Agricultural Solutions este una din companiile de top din lume din industria de protecţia plantelor. Depunem eforturi pentru a crea soluţii simple pentru agricultură – oferind fermierilor produse şi servicii efective pentru a le simplifica viaţa şi a-i ajuta să se dezvolte. Cu un portofoliu vast şi diversificat de produse de înaltă calitate, echipa Adama formată din peste 7.000 de persoane ajunge la fermierii din peste 100 de ţări, furnizând soluţii pentru controlul buruienilor, dăunătorilor şi bolilor şi pentru creşterea recoltelor. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.adama.com.

logoadama_2_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →