A început RECOLTATUL ORZULUI! - Revista Ferma
2 minute de citit

A început RECOLTATUL ORZULUI!

daea-la-recoltat_b

Dar primul fermier care a intrat în lanul de orz cu combinele a fost cunoscutul om de afaceri doljean, administrator al Comcereal Dolj, Mihai Anghel. Deci în ferma sa vegetală, situată în sudul judeţului Dolj, în zona Segarcea, s-au treierat primele spice de orz anul acesta.

recoltat-orz-2017-1_b

Fraţii Rezeanu l-au încântat pe Daea. Acesta şi-a adus aminte de stagiatura în ferma din localitatea sa natală, Şişeşti, judeţul Mehedinţi. I-a felicitat pe cei doi tineri fermieri (37 şi 40 ani) despre care am scris acum 2 ani în revista Ferma. Despre cum Mihai Rezeanu (Miki, cum îl ştiu cei din agricultură) împreună cu fratele său, cultivă porumb în monocultură cu irigaţii făcute integral de ei.

daea-pe-combina_b

Orzul arăta bine iar recolta este bogată. Greutatea hectolitrică este între 61 şi 63 kg /hl iar preţul de livrare este de 128 euro/t. Adică undeva la 56 bani/kg. Astăzi aveau în lan cele 4 combine Claas 600 Lexion, iar de mâine vor intra şi cele 2 noi achiziţii, Claas 780 Lexion.

daea-in-porumb_b

Petre Daea, deşi era demult întuneric, a mers şi într-un lan de porumb să vadă cum se descurcă tinerii fermieri. Ajuns între plantele care erau mult mai înalte decât ministrul Agriculturii, Petre Daea mi-a explicat cum se lungeşte mătasea porumbului în aşteptarea fecundării în perioadele secetoase. Şi multe altele pe care eu, ca jurnalist, le voi uita mult prea repede! În această dimineaţă, Petre Daea va pleca spre Insula Mare a Brăilei să fie în mijlocul celor 1.500 de fermieri. Ca să le mulţumească pentru ceea ce realizează pe câmpurile lor!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →