2 minute de citit

19 miliarde de dolari pentru fermierii americani!

Din totalul sumei, 16 miliarde de dolari vor fi alocaţi ca plăţi directe pentru fermierii care îşi desfăşoară activitatea atât în sectorul vegetal cât şi cel zootehnic, iar 3 miliarde de dolari pentru achiziţia de produse agricole, inclusiv carne şi produse lactate, cu scopul de a sprijini producătorii şi a oferi hrană celor în nevoie.

USDA-sediu_bUSDA va lucra cu distribuitori locali de produse alimentare şi regionale pentru a livra alimente băncilor de produse alimentare, precum şi organizaţiilor religioase şi comunităţilor locale care se ocupă de îngrijirea celor aflaţi în nevoie. Sprijinul direct ar trebui să acopere pierderile efective ale agricultorilor în anul de marketing 2020, luând în considerare prăbuşirea preţurilor şi distorsiunile apărute în lanţul de aprovizionare ca urmare a crizei Covid-19.

În ceea ce priveşte plăţile directe către fermieri, producătorii vor primi compensaţii în cuantum de 85% din pierderile cauzate de fluctuaţiile de preţ în perioada 1 ianuarie – 15 aprilie 2020, respectiv 30% din pierderile care vor apărea de la 1 mai. Limita de plată este de 125.000 dolari pe cultură, dar nu mai mult de 250.000 de dolari pe fermier sau societate agricolă.

Pe lângă aceste programe vizate, USDA va utiliza alte surse de finanţare disponibile pentru a achiziţiona şi distribui alimente celor care au probleme cu aprovizionarea.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →